Dalić: Nema mesta pesimizmu, moramo da prođemo grupu

Izvor: B92, 13.Jun.2021, 18:59

Dalić: Nema mesta pesimizmu, moramo da prođemo grupu

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je nakon poraza od Engleske u prvom kolu Evropskog prvenstva da nema razloga za pesimizam

Cilj i dalje ostaje prolazak grupe.

"Nema mestu pesimizmu, mi moramo da idemo dalje. Pred nama su još dve utakmice u kojima moramo ostvariti naš cilj, a to je prolazak grupne faze", rekao je Dalić, a prenela je Hina.

Hrvatska je danas u Londonu poražena od Engleske sa 0:1, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedini gol postigao je Rahim Sterling u 57. minutu.

Dalić je čestitao Engleskoj pobedu, a svojim igračima zalaganje na terenu.

"Bilo je teško vreme za igru. Znali smo da moramo da izdržimo početni pritisak domaćina i to smo uspeli. Nakon toga smo uzeli kontrolu i vratili se u igru. Međutim, to nije bilo dovoljno, posebno u napadu. Tako je bilo i u drugom poluvremenu", dodao je Dalić na virutelnoj konferenciji za medije.

Selektor Hrvatske ocenio je da je gol primljen iz situacije koja je prethodno uvežbavana, a da je razlog bila greška.

"Malo me to ljuti što je taj gol primljen iz situacije koju smo vežbali sedam dana. Kako ne smemo reagovati u fazi odbrane, kako ne smemo isprazniti taj deo odbrane, jer u taj prostor ulaze Sterling, Fil Foden i Hari Kejn. To smo pustili i dobili smo gol", rekao je selektor svetskih viceprvaka.

Za Hrvatsku je na velikim takmičenjima debitovao odbrambeni igrač, 19-godišnji Joško Gvardiol.

"Gvardiol je odigrao kvalitetno, sa Rebićem smo hteli da dobijemo dubinu. Sve je to bilo dobro, ali nedovoljno. Jedna greška nas je koštala, ali moramo ići dalje", zaključio je Dalić.

Sutra u Grupi D igraju Škotska i Češka, a Hrvatska meč drugog kola igra protiv Češke u Glazgovu, 18. juna, od 18.00.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HRVATI NE SUMNJAJU U PROLAZ GRUPE! Dalić: Primili smo gol kakav nismo smeli!

Izvor: Kurir, 14.Jun.2021, 07:55

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je nakon poraza od Engleske jednog od glavnih favorita za osvajanje Evropskog prvenstva u prvom kolu turnira da nema razloga za pesimizam.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.