Daleko je Evropa

Izvor: Glas javnosti, 24.Okt.2009, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daleko je Evropa

Novi poraz koji su fudbaleri Partizana doživeli na međunarodnoj sceni, ovoga puta od belgijskog Briža (0:2) u 3. kolu grupe J Lige Evrope potvrdio je da srpski šampion nema kvalitet da se nosi sa evropskim ekipama. Deseta uzastopna utakmica u ovom takmičenju u kojoj „crno-beli“ teren napuštaju pognute glave, uz podatak da je tim iz Humske dve godine apsolutno dominantan u domaćim okvirima, najbolje govori gde se nalazi srpski klupski fudbal. Igrači trenera Gorana Stevanovića i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ove godine su usamljeni srpski klub u evropskom moru, ali kvalitet igre koji demonstriraju navodi na zaključak da su i ovoga puta zalutali u ovo takmičenje.

- Partizan je poslednjih sezona jedini srpski predstavnik u Evropi i mi u tim takmičenjima ne predstavljamo samo sebe nego i srpski fudbal. Rezultati koje postižemo su naša realnost i moramo da se pomirimo sa tim. Nisam siguran da će to moći da se promeni u skorije vreme, jer moramo iz nedelje u nedelju da igramo na tom nivou, u takvom ambijentu, sa tako jakim rivalima, a u Srbiji to nije slučaj - kaže Ivan Tomić, sportski direktor Partizana.

PLAVI U CAJTNOTU

Da srpskom šampionu ove sezone nije mesto u Evropi potvrđuje i šef stručnog štaba Goran Stevanović, koji kaže da bi njegova vizija igre trebalo da bude vidljiva tek sledeće godine.

- Bez jakog prvenstva teško je izaći pred bilo koju evropsku ekipu. To nije alibi, već realnost između nas i evropskih klubova. Pokušaćemo negde da osvojimo bodove i presečemo negativni bilans od deset uzastopnih poraza, ali biće mnogo teško. Voleo bih da dobijem šansu za naredna dva prelazna roka, a ako se ne bude video pomak u Evropi, reći ću: „Hvala, prijatno, pokušao sam, ali to nije to“ - kaže Stevanović.

Tri vezena ovosezonska poraza u Ligi Evrope definitivno su razbili iluziju crno-belih da prvi put posle 2004. godine mogu da prezime na međunarodnoj sceni.

- Znam da i pored tri poraza postoji teoretska mogućnost da nastavimo igranje u Evropi, ali mislim da je u ovom trenutku apsurdno da pričamo o tome. Igre koje smo pružali do sada nikako nam ne daju za pravo da govorimo o prolećnim mečevima u Ligi Evrope. Naravno, trudićemo se da ispravimo greške i već se protiv Briža u Beogradu prikažemo u što boljem svetlu, mada nije realno govoriti o prolasku dalje.

Sportski direktor „crno-belih“ kao primer Partizanove nemoći u Evropi apostrofira upravo duel protiv belgijskog Briža.

- Rano smo primili gol i sve je posle toga bilo mnogo teže, mada daleko od toga da posle primljenog pogotka nije bilo moguće da se vratimo u igru - kaže Tomić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.