Da ne poveruješ u brojeve, Jović i saigrači kao da su pod kletvom!

Izvor: Sportske.net, 14.Dec.2019, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da ne poveruješ u brojeve, Jović i saigrači kao da su pod kletvom!

Poređenje je razočaravajuće, ali kada se pogleda prošla jesen, ovo je nestvarno loše, bez obzira na jačinu takmičenja.

Mnogo lepih stvari je izrečeno o Frankurtu, tačnije Ajntrahtu, prošle sezone. Neutralni su navijali za njih, igrali su fantastičan fudbal sa mnogo golova, plenili i u Bundesligi i u LE, gde su stigli do polufinala. Na kraju sezone, ponestalo im je daha, nisu uspeli da uđu u top četiri u Nemačkoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ali su reputaciju debelo naplatili.

Napadački tandem Jović-Aler je za ukupno 110 miliona evra otišao u Real, odnosno PL, a Rebić je završio u Milanu na dvogodišnjoj pozajmici, u suprotnom pravcu otišao je Andre Silva.

Ako pogledamo brojke, prošle jeseni je Jović dao 10 golova u 12 mečeva, Aler  devet, uz sedam asistencija, za 14 utakmica. Rebić je propustio start zbog povrede, 10 mečeva, 5 golova i 2 asistencije. Od 30 golova Ajntrahta od 25. avgusta do 2. decembra prošle godine, 25 je delo njih trojice.

Kako rekosmo, napunili su kasu, otišli u veće klubove i imaju jesen za zaborav.

Jović je odigrao samo devet mečeva, dao jedan gol, Rebić se nije upisao, gotovo je zaboravljen u Milanu, a Aler u Vest Hemu je pogodio mrežu 4 puta u 15 mečeva, "Čekićari" su očajni, a Pelegrini pred otkazom.

Poput kletve, trojica strašnih igrača su daleko od forme, a što se tiče nekadašnjeg kluba, ni njima ne ide baš dobro, u donjoj su polovini tabele, šest bodova iznad zone ispadanja. Ali i dalje su jedan od najefikasnijih timova lige, što sugeriše da je napadački stil itekako odgovarao pomenutim fudbalerima.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.