DEKI, CARE! DEKIJEV DAR DECI Stanković okupio velikane: Mihajlović, Materaci i Kivu uče najmlađe fudbalu

Izvor: Press, 18.Apr.2018, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEKI, CARE! DEKIJEV DAR DECI Stanković okupio velikane: Mihajlović, Materaci i Kivu uče najmlađe fudbalu

Rekorder po broju utakmica za fudbalsku reprezentaciju Srbije Dejan Stanković najavio je organizaciju kampa za decu na Zlatiboru, gde će sa mališanima raditi najbolji treneri, a imaće priliku i da upoznaju legende poput Siniše Mihajlovića, Marka Materacija i Kristijana Kivua.
Dejan Stanković odlučio je da ponovo doživi fudbal na najiskreniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << način - u društvu dece. Proslavljenisrpski fudbaler poslednjih godinu i po dana angažovan je u UEFA, upravo na poslovima razvojaomladinskog fudbala u Evropi. Tokom leta 2018. godine, na Zlatiboru, organizovaće kamp za decu pod nazivom DEKI 5. Kamp će biti realizovan od 28. jula do 18. avgusta, u tri smene po sedam dana, tokom kojih će srpsku planinsku lepoticu posetiti i sa mališanima se družiti veliki broj domaćih i svetskih fudbalskih zvezda:
- Ideja nije nova, niti u mojoj glavi, niti je to novost na fudbalskom tržištu - počinje priču Stanković i objašnjava razloge zbog kojih je odlučio da pokrene ovu priču
- Kampova ima i biće ih, a ja mislim da je sjajno da svaki bivši sportista pokuša da kroz svoj rad sa decomvrati delić onoga što je nekada, u detinjstvu, i sam dobio. Stalno ponavljamo da ima mnogo talenata i daim treba dati šansu i uslove za rad. To je ono što želim! Da što više dece dođe u kontakt sa fudbalom,kvalitetnim trenerskim radom, da se upozna sa ispravnim ponašanjem u grupi, da svako dete nauči šta jefer -plej, poštovanje rivala, a šta je pravilna ishrana i sportski način života... DEKI 5 je kamp koji svakom dečaku i devojčici može da ponudi kompletno uživanje u fudbalu i svemu što fudbal prati. Jer, odavno jejasno da fudbal nije samo "teranje lopte". Mnogo je više od toga. Zato ćemo se potruditi da kamp Deki5 bude - više od igre.
Kako je naveo, želja mu je da što više dece dođe u kontakt sa fudbalom, kvalitetnim trenerskim radom, da se upozna sa ispravnim ponašanjem u grupi, da svako dete nauči šta je fer -plej, poštovanje rivala, a šta je pravilna ishrana i sportski način života.
"DEKI 5" je kamp koji svakom dečaku i devojčici može da ponudi kompletno uživanje u fudbalu i svemu što fudbal prati. Jer, odavno je jasno da fudbal nije samo "teranje lopte". Mnogo je više od toga. Zato ćemo se potruditi da kamp bude više od igre". Želim da deca budu nasmejana, da na fudbalskom terenu budu srećna i zadovoljna onim što rade".
Stanković koji je igrao za Crvenu zvezdu, Lacio i Inter i osvojio mnoštvo trofeja, uključujući i Ligu šampiona, najavio je dolazak nekadašnjih saigrača i prijatelja. 
- Mnogi moji prijatelji su mi već rekli da će biti gosti kampa, neki se javljaju i da rade sa decom, neće da dolaze samo na izlet. Biće imena kao što su Nenad Milijaš, Marko Pantelić, Saša Ilić, Ivan Tomić, Marko Materaci, Kristijan Kivu, Siniša Mihajlović, Bratislav Živković, Nenad Sakić, Darko Lazović, Ivica Dragutinović, Danko Lazović i mnogi drugi. Stručni koordinator kampa je Nebojša Milošević, trener sa 20 godina iskustva, fakultetskom diplomom, a pre svega sjajan čovek, što mi je bilo najvažnije. Želim da sa decom rade oni koji imaju iskustva u tome i koji su naučili da rade sa osmehom - zaključio je Stanković.
Broj učesnika na kampu je ograničen, prijave su već počele, a sve dodatne informacije mogu saznatiputem sajta www.deki5.com.


Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.