DARKO BAJIĆ: BUDIMO PONOSNI NA RAMBA

Izvor: Kurir, 03.Maj.2011, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DARKO BAJIĆ: BUDIMO PONOSNI NA RAMBA

BEOGRAD - U sredu uveče u beogradskom "Sava centru" premijerno će biti prikazan dokumentarni film "O Gringo", u režiji Darka Bajića, koji govori o životu Dejana Ramba Petkovića, najboljeg stranog fudbalera u istoriji Brazila.

Na izuzetno posećenoj konferenciji za medije na stadionu Crvene zvezde režiser Bajić rekao je da je radeći na filmu shvatio "da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << fudbal definitivno umetnost".

- Kada gledate film. uvek pamtite pojedine njegove delove. Isto to dešava se u fudbalu i zaista mi je veliko zadovoljstvo što sam imao priliku da napravim film o

čoveku koji je u Brazilu pravo božanstvo. Kada tamo kažete da ste iz Srbije, odmah vas pitaju za "Peta". Svi mi treba da budemo ponosni na ono što je Rambo postigao u Brazilu i što je u Flamengu legenda ravnopravna Ziku- rekao je Bajić.

Dejan Petković, čovek koji je karijeru započeo u niškom Radničkom, a u Brazil stigao preko Crvene zvezde i Real Madrida, rekao je da je Brazil "teško objasniti i da se to mora osetiti".

- Navikli smo da fudbal gledamo uživo ili na malim ekranima, pa je veliko bioskopsko platno nešto sasvim novo. Više od svih dobrih poteza koji se nalaze u filmu najveće zadovoljstvo mi je što će publika moći da uživa u priči o uspehu jednog našeg čoveka u Brazilu. Navijači zaslužuju ovakav film, jer se fudbal i igra zbog njih- rekao je Petković.

Gost na konferenciji za medije bio je Teo Fonseka, nekadašnji potpredsednik Vitorije iz Baije, prvog Petkovićevog kluba u Brazilu.

- Video sam ga na prijateljskoj utakmici sa Realom. On nam je dao dva gola-ispričao je Fonseka, koji će u filmu otkriti kako je "na prevaru" doveo Ramba.

Naime, on je Petkoviću rekao da je Vitorija prvak Brazila, a u stvari, bila je samo prvak države Baija. Takođe, u filmu se traži odgovor na pitanje zašto je Rambo odigrao samo šest utakmica za reprezentaciju.

Dejan Petković će organizovati dve oproštajne utakmice. Prvu 5. juna kada Flamengo igra protiv Korintijansa, a drugu na beogradskoj "Marakani" 9. avgusta kada će se u prijateljskom meču sastati Flamengo i Crvena zvezda.

Posle premijere u Beogradu, film "O Gringo", što u prevodu znači "Veliki stranac", biće prikazan u Novom Sadu (5. maja), zatim Nišu (7. maja), a od 12. maja naći će se na bioskopskom repertoaru širom Srbije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.