Ćurčić traži pobedu, Ivanović uz Džajića

Izvor: RTS, 28.Mar.2016, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćurčić traži pobedu, Ivanović uz Džajića

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić izjavio je da u prijateljskom meču protiv Estonije neće biti mnogo izmena u odnosu na tim protiv Poljaka i da se nada pobedi, koja je neophodna zbog celokupnog ambijenta.

"Zdravstveni bilten je takav da ćemo tek posle treninga znati definitivno na koga ćemo moći da računamo. Grujić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je juče prvi put radio jedan doziran trening, veliki je rizik da bude izložen većim naporima. Voleo bih da sutra debituje, ali procenićemo posle treninga kakva je situacija. Pod malim upitnikom je i Mladenović, Maksimović je dva dana imao temperaturu, rovit je i Sulejmani. Potrebni su nam 100 odsto spremni igrači, jer za nas više nema prijateljskih utakmica", rekao je Ćurčić na konferenciji za medije i otkrio da će nastupiti 17 igrača.
Neće biti većih izmena u odnosu na tim protiv Poljske. Očekuje se da Mitrović zaigra od prvog minuta, a šansu bi trebalo da dobiju Pantić i Kosanović.
"Rasporedićemo minutažu u zavisnosti od dešavanja na terenu. Dugo nam se traži pobeda, iza nas imamo utakmice sa jakim rivalima, tako da nemamo dilemu, u ovom trenutku pobeda nam mnogo znači. I ukoliko ponovimo utakmicu kao protiv Poljske, mislim da ćemo ostvariti cilj. Ponavljam, zbog celokupnog ambijenta, pobeda bi nam mnogo značila. Uživam u radu sa ovim timom i uveren sam da će sve doći na naplatu. Istina, sve ovo se mora izdržati, ali tako je to u sportu, nekada se čeka duže, nekada manje, ali uvek se rad i uložena energija isplate", istakao je Ćurčić.

Sutrašnja utakmica posebno je važna za kapitena Branislava Ivanovića, koji će odigrati 85. meč i izjednačiti se sa legendarnim Draganom Džajićem. Ispred njega biće još samo Savo Milošević (102) i Dejan Stanković (103).
"Ne gledam mnogo statistiku, ali znam da je veliki broj u pitanju. Znam, takođe, koja su dva igrača ispred mene i čast mi je biti među velikanima, ali sa takvim veličinama ne bih da se poredim", skromno je rekao Ivanović.
On se prisetio i duela sa Estonijom u kvalifikacijama za EP 2014, kada je Srbija u Talinu praktično izgubila dva ključna boda.
"Sećam se, naravno, svega, ostao je gorak ukus, poništen gol u 90. minutu. Sudija je već priznao gol, a onda, možda i prvi put u istoriji fudbala, da neko posle pet minuta promeni odluku. Prosto neverovatno, jer sa tom pobedom sve bi se drugačije odvijalo u tim kvalifikacijama", rekao je Ivanović.
Utakmica između Estonije i Srbije igra se u utorak od 18 sati na stadionu Le Kok arena.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ćurćić traži pobedu, Ivanović uz Džajića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2016

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić izjavio je danas da u prijateljskom meču protiv Estonije neće biti mnogo izmena u odnosu na tim protiv Poljaka i da se nada pobedi koja je neophodna zbog celokupnog ambijenta..."Zdravstveni bilten je takav da ćemo tek posle treninga znati...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.