Ćurčić pozvao Ljajića, Kaluđerovića i Tomića

Izvor: Politika, 07.Nov.2011, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćurčić pozvao Ljajića, Kaluđerovića i Tomića

Pred put i prijateljske mečeve s Meksikom i Hondurasom otkazali Sulejmani, Fejsa, Tošić, Tadić, Radović, Basta. – Volkov: Osećam se sjajno. – Kaluđerović: Pravi protivnici

Usled brojnih i neplaniranih otkaza zbog povreda vršilac dužnosti selektora Fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić, na svom prvom samostalnom radnom zadatku, uoči odlaska na mini turneju i mečeve sa Maksikom (11. novembra) u Keretaru i tri dana kasnije s Hondurasom u San Pedro >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Suliu, bio je primoran noć uoči okupljanja reprezentativaca da pozove trojicu novih fudbalera.

Ne može da računa na Miralema Sulejmanija, prvotimca holandskog Ajaksa zbog povrede primicača, Zorana Tošića (CSKA) koji je povredio koleno, Dušana Bastu člana Udinezea, Nevena Subotića prvotimca Borusije iz Dormunda, Ljubomira Fejsu iz Olimpijakosa, dok su u poslednjem trenutku otkazali Dušan Tadić (Groningem) i Miroslav Radović (Legija). Zbog toga su u nacionalni tim pozvani Nemanja Tomić (Partizan), Adem Ljajić (Fiorentina) i (Adrija Kaluđerović)

– Nisam se nadao da ćemo gotovo desetkovani dočekati novo okupljanje – priznao je Radovan Ćurčić. – Ali, šta je tu je, moramo da se okrenemo pripremi, da ovo okupljanje i utakmice s Meksikom i Hondurasom iskoristimo na najbolji način. Gledao sam Meksiko, radi se o odličnoj ekipi sa dobrim brzinskim sposobnostima. Od igrača pre svega očekujem dobar odnos prema igri, da potvrdimo da smo jaki kao kolektiv.

Veliki broj reprezentativaca stigao je u Staru Pazovu u popodnevnim satima, tik pred trening. Oni koji su stigli na vreme uglavnom su vreme provedeno u glavnom holu koristili za razgovore sa novinarima. Najinteresantniji su bili Vladimir Volkov (Partizan) i Andrija Kaluđerović (C. zvezda).

– Osećam se sjajno – priznao je prvotimac Partizana. – Još nisam svestan da sam deo ove ekipe. Ponosan sam što nosim dres Srbije. Crna Gora je za mene završena priča, o njoj više ne razmišljam. Mečevi s Meksikom i Hondurasom su prava prilika da pokažemo šta znamo i umemo. Kolarov je izvanredan igrač ali moj zadatak je da pokažem da i ja vredim.

Napadač Crvene zvezde Andrija Kaluđerović je u mirnom tonu govorio o pozivu u nacionalni tim:

– Hvala selektoru na pozivu. Znam da se od mene pre svega očekuju golovi, sigurni budite da ću dati maksimum. Svestan sam da u javnosti postoji pritisak i da se od nas uvek očekuju pobede. Meksiko i Honduras su dobra prilika da se vratimo na pravi kolosek.

Danas će igrači imati još jedan trening dok je sredu planiran put za Meksiko.

----------------------------------------------

Janković okupio mlade

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije, predvođena selektorom Aleksandrom Jankovićem, okupila se u Staroj Pazovi, u isto vreme sa seniorima, pred važan kvalifikacioni meč sa Severnom Irskom. Napadač Hapoela Stefan Šćepović je optimista pred put.

– Pred nama je protivnik kojeg moramo da poštujemo. Međutim naš plan je jasan – pobeda po svaku cenu. Smatram da za tako nešto postoji opravdan razlog, imamo odlične igrače i sjajnu atmosferu. Žao mi je što nije pozvan i moj brat Marko, iskreno, priželjkivao sam da zajedno budemo u reprezentaciji. Međutim, selektorova je poslednja. Lično, nalazim se u odličnoj formi, postigao sam dva gola i četiri asistencije i to je najvažnije.

D. Todorović

objavljeno: 07.11.2011.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.