Ćurčić: Da popravimo utisak i spremimo se za naredni ciklus

Izvor: Press, 02.Sep.2015, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćurčić: Da popravimo utisak i spremimo se za naredni ciklus

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić, rekao je danas da želi da nacionalni tim do kraja kvalifikacija za prvenstvo Evrope popravi utisak i što bolje se spremi za naredni ciklus za šampionat sveta u Rusiji 2018. godine.
       "Meč sa Jermenijom nema značaj koji smo na početku kvalifikacija priželjkivali. Pobeda se, ipak, postavlja kao imperativ. Želimo da kroz dobru >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << igru i povoljan rezultat postavimo temelj za buduće nastupe, pa i naredni ciklus takmičenja. Pogotovo moramo da mislimo na početak sledećih kvalifikacija za SP u Rusiji 2018", rekao je Ćurčić za sajt FSS. On je istakao da, pored toga što želi da ostvari što više pobeda, želi da iskristališe tim za budućnost. "Želimo, pre svega, da na kraju kvalifikacija popravimo utisak i da istovremeno odredimo personalnu bazu za naredni period. To su dva naša primarna cilja u ovom trenutku", poručio je selektor Srbije i dodao da je došao red da priliku dobiju igrači koji su imali uspeh u omladinskoj i mladoj reprezentaciji. Prema njegovim rečima utakmica protiv Jermenije u kvalifikacijama za EP i prijateljski duel sa Francuskom su od velikog značaja. "Ne mogu da kažem da su utakmice protiv Jermenije, pa prijateljski meč sa Francuskoj, zatim završetak kvalifikacija sa Albanijom i Portugalijom, nevažne za nas. Već sada moramo da mislimo i na ono što nas očekuje za godinu dana kada počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji i pokažemo stvarne vrednosti i sav potencijal srpskog fudbala". On je najavio da će u A timu osveženje biti igrači koji su bili prvaci Evrope i sveta u omladinskoj konkurenciji, kao i doskorašnji mladi reprezentativci. "Nama je potrebna sveža krv i drugaciji pristup obavezama u reprezentaciji. Nećemo da potcenimo Jermeniju, a dobro se sećamo da smo u Jerevanu srećno izborili bod. Moramo do kraja kvalifikacija da igramo motivisano jer želimo da ostavimo dobar utisak", zaključio je Ćurčić. Fudbaleri Srbije nalaze se na petom mestu I grupe kvalifkacija za prvenstvo Evrope sa dva boda minusa zbog kazne i nereda na utakmici sa Albanijom u Beogradu. Utakmica protiv Jermenije igra se u petak od 20.45 sati na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu bez prisustva publike. Tri dana kasnije na programu je prijateljski meč protiv Francuske u Bordou.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ćurčić: Potrebna nam je sveža krv

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Sep.2015

BEOGRAD - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da želi da nacionalni tim do kraja kvalifikacija za prvenstvo Evrope popravi utisak i što bolje se spremi za naredni ciklus za šampionat svijeta u Rusiji 2018..."Meč sa Jermenijom nema značaj koji smo na početku...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Bufon želi istoriju i šesti Mundijal

Izvor: B92, 03.Sep.2015, 08:14

Golman Juventusa i reprezentacije Italije Đanluidji Bufon veruje da bi mogao da brani boje 'Azura' i na prvenstvu sveta 2018. godine u Rusiji...Jedan od najboljih svetskih čuvara mreže svih vremena će u godini Mundijala ući u petu deceniju života, pošto će napuniti 40 godina..."Nadam se da ću...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.