Čukarički predstavio novo pojačanje: Od štopera do napadača

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 15:47

Čukarički predstavio novo pojačanje: Od štopera do napadača

Fudbalski klub Čukarički predstavio je napadača Ze Marija kao novo pojačanje u letnjem prelaznom roku.

Fudbaler rodom iz Gvineje Bisao prethodne dve godine igrao je u portugalskoj Amori.

"Prvi klub u Evropi mi je Amora iz Portugala. Prošle sezone sam igrao gotovo sve mečeve, a to me je preporučilo drugim klubovima, stigao je i poziv Čukaričkog. Bio sam srećan zbog toga, a prvi utisci su zaista sjajni, primili su me kao da je ovo moja kuća. Na meni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da dam sve od sebe, da se dokažem i pomognem ekipi u narednom periodu", rekao je 19-godišnji fudbaler, preneo je klub.

Ze Mario je u subotu doputovao u Sloveniju na pripreme kluba, a u nedelju je odradio prvi trening.

Afrički napadač istakao je da je došao spreman na pripreme.

"Po završetku sezone sam odmarao dve nedelje, a potom sam naredne dve nedelje trenirao, najviše u teretani, dolazim spreman za napore koji me očekuju na pripremama", dodao je on.

U Čukaričkom će igrati sa dvojicom igrača koja su nastupala u Portugalu. Nemanja Ćalasan je igrao za Čaves i Leikšoš, dok je Luka Stojanović nastupao za Sporting.



"To mi mnogo znači, najviše zbog komunikacije. Ali, moram da napomenem da i svi ostali igrači imaju sjajan odnos prema meni, odlično sam prihvaćen. Potrudiću se da što pre naučim i srpski i engleski. Pomalo razumem i Badamosija (Mohamed), Sisoka (Sambu) i Endijaea (Ibrahima),biće vremenom sve lakše",
rekao je on.

Ze Mario je dodao da je pre dolaska u Evropu igrao na mestu štopera i defanzivnog veznog.

"Potom sam prešao na mesto centralnog napadača, i ta pozicija mi najviše odgovara, tu se najbolje osećam", rekao je Ze Mario i dodao da mu je fudbalski idol pored Kristijana Ronalda napadač Napolija Viktor Osimen.

Fudbaleri Čukaričkog ove sezone igraju u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evropa i imaju osiguran nastup u grupnoj fazi jednog evropskog takmičenja.

Nova sezona u Superligi Srbije počinje 29. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.