Čukarički dočekuje subotički Radnički

Izvor: Akter, 11.Sep.2015, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čukarički dočekuje subotički Radnički

Utakmicama devetog kola, posle dvonedeljne pauze, za vikend se nastavlja fudbalsko prvenstvo Srbije

Prva utakmica devetog kola Super lige Srbije biće odigrana večeras. Na Banovom brdu će Čukarički od 20.00 dočekati Radnički iz Surdulice.

Aktuelni osvajač Kupa Srbije, Čukarički, loše je počeo sezonu. Tim je rano eliminisan u kvalifikacijama za Ligu Evropa, a u prvenstvu je posle osam utakmica osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << samo 11 bodova. S druge strane, debitant u najjačem srpskom fudbalskom takmičenju Radnik iz Surdulice je sakupio svega šest bodova i zauzima pretposlednje 15. mesto.

Crvena zvezda će u subotu od 18 časova na svom terenu igrati protiv Partizana,149. "večiti" derbi i pokušaće da uveća prednost na tabeli. Partizan ima pet bodova zaostatka i utakmicu manje u šampionatu od crveno-belih. Zvezda bi se u slučaju pobede na stadionu Rajko Mitić značajno "odlepila" u odnosu na najvećeg rivala.

Zvezda u prvi ovosezonski "večiti" derbi ulazi u dobrom raspoloženju, posle pet uzastopnih pobeda, a crno-beli nakon dve. Zvezda je pre reprezentativne pauze u šampionatu na gostovanju pobedila Mladost sa 3:0, a Partizan je na svom stadionu savladao OFK Beograd sa 2:1.

Predstojeći 149. "večiti" derbi između Crvene zvezde i Partizana doneće rekordan broj debitanata – 25. Za Zvezdu će imati priliku da debituje 13 fudbalera, a za Partizan 12.

Pomalo u senci "večitog" derbija igraće u nedelju će se igrati ostale utakmice devetog kola Super lige Srbije. Drugoplasirani Javor iz Ivanjice, koji je u poslednja dva kola osvojio samo bod, gostovaće od 19.00 Voždovcu, a u istom terminu će Radnički u Nišu ugostiti Mladost, dok će se Vojvodina sastati sa Metalcem.

U nedelju od 17.00 Borac će u Čačku igrati protiv Novog Pazara, Jagodina će na gostovanju OFK Beogradu pokušati da zabeliži prvi trijumf u sezoni, a na Banjici će Rad ugostiti Spartak iz Subotice.

Parovi devetog kola Super lige Srbije:

Petak:

Čukarički - Radnik (20.00)

Subota:

Crvena zvezda - Partizan (18.00)

Nedelja:

Borac - Novi Pazar (17.00)

OFK Beograd - Jagodina (17.00)

Rad - Spartak (17.00)

Radnički - Mladost (19.00)

Vojvodina - Metalac (19.00)

Voždovac - Javor (19.00)
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.