Izvor: MozzartSport.com, 21.Apr.2021, 09:59

Čovek s vrha Liverpula posramljen: Napravio sam nepotrebnu buru, navijači imaju moć

"Sada sam vas razočarao i zato mi je jako žao", kaže Džon Henri

San o zatvorenom takmičenju fudbalskih bogataša potrajao je nepuna dva dana. Glas razuma nadvladao je želju vlastele da se obogati još više i otme narodu omiljenu igru i učini je svojom, privatnom svojinom.

Subota, 13.30: (1,30) Liverpul (5,50) Njukasl (10,0)

U jutru posle rušenja megalomanske ideje o Superligi Evrope pljušte kritike na račun onih koji su hteli da "prodaju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbal zbog novca", dok s druge strane dolaze izvinjenja. Prvo iz centrale Arsenala na Emirejtsu, a onda i sa Enfilda. Doduše, vlasnik kluba Džon Henri nije bio na Ostrvu, već je video poruku poslao iz SAD, ali je svojim obraćanjem želeo da se izvini navijačima i pokuša da počne sa vraćanjem izgubljenog poverenja...

"Želim da se izvinim svim navijačima Liverpula zbog remećenja mira koje sam izazvao tokom prethodna dva dana. Nema potrebe ni da se kaže, ali ipak ću reći – projekat Superlige nikada ne bi ni mogao da zaživi bez podrške navijača. Niko u Engleskoj nije želeo da ovaj projekat zaživi, navijači su pokazali da ne sme. Čuli smo vas, čuo sam vas", jasno će Henri na otvaranju monologa.

Nastavio je u dahu...

"Hteo bih da se izvinim Jirgenu (Klopu), stručnom štabu i igračima jer oni toliko rade na tome da učine naše navijače ponosnim. Oni nemaju nikakvu odgovornost u onom što smo mi odlučili pre 48 sati. Njihov je mir najviše uzdrman i to potpuno nepravedno. Oni rade na tome da navijače učine srećnim svakodnevno. Znam da svi u Liverpulu imaju znanje da ponovo izgradimo poverenje navijača".

Podseća jedan od suvlasnika Fenvej Sport Grupe i Liverpula da mu je od dolaska na Enfild prvi i jedini cilj bio da Liverpul učini ponovo velikim.

"Pre više od decenije, kada smo došli u Liverpul sanjali smo iste snove kao i vi, radili smo jako da unapredimo ovaj klub i naš posao nije gotov. Nadam se da ćete razumeti da, čak i kada pogrešimo, radimo sve što smatramo da je u najvećem interesu kluba".

Na kraju je pognute glave priznao da sada razume kolika je moć navijača...

"Sada sam vas razočarao i zato mi je jako žao. Isključivo sam odgovoran za sve što se desilo, za nepotrebnu buru. Ovo nikad neću zaboraviti jer se još jednom pokazalo kolika je moć navijača. U vremenu ove teške pandemije vidi se značaj navijača i njihovo mišljenje. Iza nas je jako teška godina i niko nije ostao ravnodušan. Nadam se da će Liverpul ostati na putu izgadnje šampionskog tima i da ćemo zajedno živeti snove".

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.