Čilavert: Francuzi su rasisti

Izvor: RTS, 06.Mar.2012, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čilavert: Francuzi su rasisti

Francuzi su poprilično rasisti i da nas Južnoamerikance potcenjuju, rekao je legendarni paragvajski golman Hose Luis Čilavert. Reči Čilaverta koji je razgovarao sa predsednikom Urugvaja preneo je Fudbalski savez te zemlje. Čilavert je sa predsednikom razgovarao o Luisu Suarezu koji je u Engleskoj optužen za rasizam.

Bivši golman fudbalske reprezentacije Paragvaja i dugogodišnji kapiten te selekcije Hose >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Luis Čilavert rekao je tokom razgovora s predsednikom Urugvaja Hoseom Muhikom da su Francuzi "prilični rasisti".

Bivši golman, ali i odličan izvođač slobodnih udaraca, razgovarao je u Montevideu s  predsednikom Urugvaja o slučaju suspenzije fudbalera te zemlje Luisa Suaresa.

"Rekao sam mu, ja koji sam igrao u Francuskoj, da su Francuzi poprilično rasisti i da nas Južnoamerikance potcenjuju", kazao je Čilavert, a preneo sajt Fudbalskog saveza Urugvaja.

On je nastupao dve sezone u Francuskoj, od 2000. do 2002. gde je igrao za Strazbur, s kojim je osvojio Kup Francuske.

Predsednik Urugvaja javno je više puta izrazio solidarnost sa Suaresom, poslednji put 16. februara, kada je taj fudbaler odbio da se pre početka meča rukuje s protivničkim fudbalerom.

Napadač Liverpula kažnjen je sa osam mečeva neigranja pošto je na utakmici izmedju Liverpula i Mančester junajteda 15. oktobra prošle godine na rasnoj osnovi vređao tamnoputog Francuza Patrisa Evru.

Osim uspeha koje je postigao kao igrač, među kojima je i plasman na četvrto mesto na Svetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi i osvajanje prvenstva Južne Amerike 2011, Suares je tokom karijere bio u centru pažnje i zbog nekih nesportskih poteza.

Između ostalog, on je u holandskom prvenstvu nastupajući za Ajaks ujeo protivničkog igrača.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čilavert: "Francuzi su rasisti"

Izvor: Sportske.net, 06.Mar.2012

Hose Luis Čilavert, bivši golman Paragvaja, nazvao Francuze rasistima.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.