Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2020, 01:02

Češki Vijetnamac hvali i kudi: Zvezda je fudbalski fakultet, bolje da ne igramo više ako ne verujemo u prolaz

Golman Libereca surovo iskren posle debakla

Češki golman vijetnamskog proekla golman Filip Vin (ne pitajte kako se Ngujen izgovora kao Vin?!) je u prvom kolu Lige Evrope doneo Liberecu pobedu nad Gentom kao igrač utakmice, ali na Marakani protiv Crvene zvezde nije imao šansu za još jedan podvig. Primio je pet golova, a mogao je i još koji.

Posle meča na stadionu Rajko Mitić je bio surovo iskren u izjavama za češke medije. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

“Ne samo za mene, već za celu ekipu generalno, ovo je bio fudbalski falultet. Došli smo ovde kao studenti. Zvezda je kaznil svaku našu grešku. Izgleda da smo svu sreću potrošili protiv Genta. Danas je ona bila na njihovoj strani”, rekao je Vin.

Čuvar mreže Libereca ne očajava i smatra da iz poraza treba izvući pouke.

“Ipak, ovo je vredno iskustvo koje možemo da iskoristimo. Iz svakog poraza može nešto da se nauči kako nam se ovo ne bi dešavalo u budućnosti. Ne smemo sada da pognemo glave. Za mnoge od nas je ovo bila druga ozbiljna evropska utakmica u karijerama. Ne možete uvek očekivati pobede ili bodove”.

Što se same utakmice tiče, žali za dva momenta. Na pitanje zašto njegova ekipa nije zatgela defanzivu posle gola u finišu prvog poluvremena, odgovorio je:

“Da smo znali u čemu je problem, valjda bi se trudili da ga rešimo. Posle našeg gola smo pomislili da ne treba ništa da radimo i da će nam se šanse same ukazati. Slomila nas je šansa na 3:1 kada je Mara dobro šutirao, ali je njihov golman još bolje odrbanio. Da smo smanjili, bila bi otvorena utakmica do kraja. Ali onda su nas prelomili sa 4:1. Ubrzo i 5:1. Nismo tada imali ni sreće. I time ne želim da umanjim pobedu protivnika koji je očigledno bolji”.

Da li su češki timovi u minusu jer je domaće prvenstvo prekinuto zbog korona virusa?

“Naravno da nije zgodno. Svi na svetu igraju fudbal uprkos koroni. Samo mi ne igramo. Veliki je to hendikep”.

Ima li Liberec šanse za prolaz dalje?

“Ako ne mislimo da imamo šansu za prolaz, onda ne treba ni da igramo preostale utakmice. Sada idemo Hofenhajmu i nadamo se da nećemo biti poraženi. Potom nas čekaju dva meča kod kuće koji će biti krucijalni. Moraćemo da popravimo defanzivu i da bolje koristimo šanse u napadu”.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.