Čempionšip i dalje ispred Serije A

Izvor: B92, 12.Maj.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čempionšip i dalje ispred Serije A

Svetska ekonomska kriza nije pogodila engleski fudbal, jer su tri ranga ispod Premijer lige zabeležili najveću posetu u poslednjih pola veka.

Preko 16 miliona ljudi gledalo je utakmice Čempionšipa, Lige jedan i Lige dva, što predstavlja petu uzastopnu sezonu sa porastom posete. Drugi rang engleskog fudbala i dalje je četvrto najgledanije sportsko takmičenje u Evropi, odmah iza Bundeslige, Premijer lige i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Primere, i ponovo ispred Serije A.

Recesija je ozbiljno pogodila klubove na Ostrvu, posebno u nižim profesionalnim rangovima, koji su se tek oporavili od šokantnih udara koje je na početku veka izazvao kolaps ogromnog televizijskom ugovora sa ITV-om.

Popularnost fudbala je na izuzetno visokom nivou, uprkos veliki problemima u kojima su se našli neki od tradicionalno velikih klubova,kakvi su Lids, Lester (oba igrala treću ligu), Sautempton, Čarlton, Norič (svi ispali iz druge lige) i Luton (posle dva stečaja u tri godine zbog ogromnog bodovnog minusa ispali u konferenciju).

"U ovakvom finansijskom okruženju biće pravi podvig održati ovakav napredak", izjavio je Lord Brajan Mohini, predsednik Fudbalske lige, tela koje rukovodi drugim, trećim i četvrtim rangom engleskog fudbala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.