Čelsi se dogovorio sa golmanom Brajtona

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 20:25

Čelsi se dogovorio sa golmanom Brajtona

Fudbalski klub Čelsi postigao je dogovor sa Brajtonom o dovođenju golmana Roberta Sančesa.

Kako je preneo "BBC", Čelsi će platiti 25 miliona funti i bonuse za 25-godišnjeg španskog golmana.

Čelsi želi da dovede golmana koji će biti konkurencija Kepi Arisabalagi za mesto u timu, nakon što je Eduar Mendi nedavno prešao u Al Ahli.

Sančes je 2013. godine iz Levantea došao u Brajton kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 15-godišnjak i prošao je omladinsku školu tog kluba. On će u Čelsiju raditi sa trenerom golmana Benom Robertsom, sa kojim je svojevremeno radio u Brajtonu.

Posle pozajmica u Forest Grinu i Ročdejlu, debitovao je za Brajton u novembru 2020. godine i poslednje dve godine bio je uglavnom prvi golman sve do drugog dela prošle sezone, kada je izgubio mesto od Džejsona Stila.

Odigrao je ukupno 90 utakmica za Brajton, sa kojim ima ugovor do juna 2025. godine.

Bio je u sastavu reprezentacije Španije na poslednjem Evropskom i Svetskom prvenstvu, ali nije ulazio u igru. Do sada je odigrao dve prijateljske utakmice za reprezentaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.