Čelsi potvrdio: Nkunku je plavac

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 12:13

Čelsi potvrdio: Nkunku je "plavac"

Fudbalski klub Čelsi potvrdio je dolazak Kristofera Nkunkua.

Doskorašnji član Lajpciga je sa timom iz Londona dogovorio šestogodišnju saradnju, koja će ga na "Stamford Bridžu" zadržati do 2029. godine.

Čelsi će Lajpcigu na ime obeštećenja platiti 60 miliona evra za igrača, osam meseci nakon što su odrađeni tajnoviti medicinski pregledi.

"Neverovatno sam srećan što sam se pridružio Čelsiju. Veliki trud su uložili kako bi me doveli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u klub i radujem se što ću upoznati novog trenera i saigrače i pokazati navijačima Čelsija šta mogu na terenu. Pošto sam igrao u Ligi 1 i Bundesligi, sada želim da igram u Premijer ligi, jednog od najjačih liga na svetu. Vrlo sam uzbuđen zbog izazova i sa ponosom nosim dres Čelsija", rekao je Nkunku po dolasku.

Nkunku (25) je u Lajpcig stigao 2019. godine iz Pari Sen Žermena, a za nemački klub odigrao je 172 utakmice i postigao je 70 golova uz 56 asistencija. U prethodnoj sezoni, tokom koje se mučio sa povredom, je na 35 mečeva postigao 22 gola i upisao osam asistencija.

Sa sad već bivšim klubom je osvojio dva Kupa Nemačke, a prethodne sezone je bio najbolji strelac Bundeslige. Za najboljeg igrača tog takmičenja proglašen je prošle sezone.

Za reprezentaciju Francuske odigrao je osam mečeva, ali i dalje čeka debitantski pogodak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.