Izvor: MozzartSport.com, 27.Apr.2021, 22:56

Čelsi davio Real, pojavio se kralj Benzema! (VIDEO)

Atomski fudbal u prvom i šah u drugom poluvremenu za zadovoljstvo oba tima - 1:1

Poluvreme atmoskog fudbala – nalik onom iz revanš susreta između PSŽ-a i Bajerna – zatim identičan interval šaha dvojice trenera i na kraju dokaz da je Karim Benzema aposlutni lider ovog tima Reala, bez koga bi se četa Zinedina Zidana ove večeri udavila u madridskoj kiši i talentu i brzini ekipe Čelsija. To je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << siže prvog meča polufinala Lige šampiona (1:1), posle kojeg su svi bili zadovoljni.

Čelsi je zadržao inicijalnu prednost uoči revanša na Stamford Bridžu, a najveći klub na svetu živu glavu na ramenima. Što je bio jako težak poduhvat uzimajući u obzir furiozni početak Plavaca i zasluženo vođstvo preko Pulišića. Tim iz Londona rezulatski nema za čime da žali, ali je utisak propustio priliku da trijumfom možda i čekira kartu za Istanbul posle samo 90 minuta borbe sa najtrofejnijim klubom Starog kontinenta. Naterali su gosti Zinedina Zidana da im se prilagođava, potom u nastavku i spusti linije tima, plašeći se supersoničnih mogućnosti Maunta, Pulišića i Tima Vernera.  Sve je odlično uradio i pripremio Tomas Tuhel, osim jedne stvari. Nije uspeo da zauzda karakter i napadačke sposobnosti Karima Benzeme. Čelsi je u prvom delu prvog poluvremena pojeo ekipu Reala, poveom pogotkom Pulišića, ali je dozvolio ono što nikako nije uspeo. Da se Karim Benzema razgoropadi, dobije prostor i na kraju potpiše remi.

Teško da postoji veća greška u svetu fudbala od one kada se kao trener Reala, najvećeg kluba na svetu, prilagođavate rivalu. U odsustvu kapitna i dugogodišnje amajlije uspeha Serhija Ramosa, francuski stručnjak Zinedin Zidan uradio je upravo to. Kao nikada ove sezone na megdan Čelsiju izveo je tim u formaciji 3-5-2, u kojem je uloge štopera poverio Militau, Varanu i Naću. Na bokovima su bili kapiten Marselo i Dani Karvahal.

Ali sa druge strane stajala je ekipa koja kao da je ona, umesto Real Madrida, isklesala kvalitet i ogromno samopouzdanje brojnim finalima. Čelsi je igrao kao Real na steriodima. Bila je to klasična lekcija iz modernog fudbala Tomasa Tuhela. Real nije znao kako da se odupre brzini Vernera, Manuta i Pulišića, kojima je jaku potporu davao Ngolo Kante. Madriđani su bili zbunjeni, u neverici gledajući kako ih direktni rivali pretrčavaju, a ključeve sredine terena drži Žoržinjo.

Pravo je čudo kako je Real imao samo gol zaostatka posle prvih 20 minuta. Bila je to bajka londonskog kluba po madridskoj kiši. Posle jedne prepoznatljive kontre Pulišić je savršeno glavom spustio loptu Timu Verneru. Bio je nemački reprezentativac sam na petercu, imao je otvorena oba ugla, ali je pogodio dobro postavljenog Kurtou u nogu. Žargonski rečeno držao se Real Madrid zubima za vazduh sve do 14. minuta. Tada nije bilo spasa, jer je Pulišić za razliku od Vernera uradio sve školski. Bioje strpljiv u dvoboju sa Kurtoom, fino ga zaobišo i potom plasirao loptu u mrežu.

Dešavalo se da Čelsi završava akcije sa šestoricom igrača u šesnestercu rivala, Tuhelov tim je delovao kao savšreno programirana mašina. Real je bio na kolenima, ali je u svojim redovima, na Zidanovu sreću, imao personifikaciju svih velikih uspeha u liku i delu Karima Benzeme. Francuski napadač je nagovestio kraj Realove agonije pogođenom stativom.

Nije trebalo mnogo Benzemi da nastavi da piše istoriju, i stigne Raula na listi najboljih strelaca u Ligi šampiona (obojica po 28 golova). Posle jednog od prekida i ubačene lopte Tonija Krosa, Kazemiro je razneo u skoku Ridigera, Militao je odigrao glavom, a onda je Benzema napravio savršenu napadačku akrobatiku. Primio je loptu na grudi i potom poslao volej sa pet metara u Mendijevu mrežu.

Videlo se na početku nastavka da će Real morati na mnogo ubojiti način da upotrebi iskustvo kao snažno oružje. Spustio je linije Zinedin Zidan, svestan da bi nastavak trke sa Mauntom, Pulišićem i Vernerom bio ravan trenerskom samounistvu. Otuda smo videli mnogo manje ritam i šansi. Pokušao je Tomas Tuhel uvođenjem Zijaha i Havrca da ponovo ubrza meč. Međutim, Real se odlučio dau rovu čeka šansu. Čelsi je imao mnogo više loptu u nogama, ali ni gosti nisu želeli da rizikuju.

Svi su se odlučili da čekaju revanš u Londonu. Mada je Varan mogao da donese veliku pobedu Realu. Bilo bi to nezasluženo.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.