Ćavi, Mesi i Inijesta u trci za Zlatnu loptu

Izvor: Beta, 06.Dec.2010, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćavi, Mesi i Inijesta u trci za Zlatnu loptu

PARIZ, 6. decembra 2010. (Beta-AP) - Igrači Barselone Andres Inijesta, Ćavi Ernandes i Lionel Mesi nominovani su u ponedeljak za nagradu "Zlatna lopta" za najboljeg fudbalera godine.

Vezni igrači Inijesta i Ćavi pomogli su Španiji da osvoji svoje prvo svetsko prvenstvo, dok je Argentinac Mesi predvodio Barselonu do nove titule u prvenstvu Španije.

Mesi je "Zlatnu loptu" osvojio prošle godine, kada je nagradu dodeljivao francuski časopis "Frans fudbal". Ove godine je to priznanje spojeno sa nagradom Fudbaler godine Svetske fudbalske federacije (FIFA) da bi se stvorio jedan trofej.

Prvu nagradu za trenera godine dobiće trener Real Madrida Žoze Murinjo, selektor Španije Visente del Boske ili Pep Gvardiola iz Barselone. Pobednici će biti objavljeni na ceremoniji 10. januara.


Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Morati o “Zlatnoj lopti”: A gde je tu Snajder?!

Izvor: Blic, 06.Dec.2010

Predsedniku Intera Masimu Moratiju uopšte se nije svideo uži izbor kandidata za “Zlatnu loptu” namenjenu najboljem fudbaleru sveta u 2010. godini...Na listi se našao Barselonin trio Ćavi - Inijesta - Mesi, a prvi čovek milanskih nero-azura u neverici je dočekao tu vest..."Takva uža lista kandidata...

Nastavak na Blic...

U utrci za Zlatnu loptu Messi, Hernandez i Iniesta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Dec.2010

France Football objavio je imena trojice kandidata koji će konkurirati za ovogodišnju Zlatnu loptu, nagradu koju od ove godine po prvi puta zajednički dodijeljuju Svjetska nogometna federacija (FIFA) i francuski nogometni magazin.. U igri za Zlatnu loptu ostala su samo trojica Barceloninih nogometaša,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

"Zlatna lopta" ide u Barselonu

Izvor: S media, 06.Dec.2010

Andres Inijesta, Ćavi Ernandes i Lionel Mesi, fudbaleri Barselone, nominovani su za nagradu "Zlatna lopta" za najboljeg fudbalera godine...Vezni igrači Inijesta i Ćavi pomogli su Španiji da osvoji svoje prvo Svetsko prvenstvo, dok je Argentinac Mesi predvodio Barselonu do nove titule u prvenstvu...

Nastavak na S media...

Nominacije za Zlatnu loptu

Izvor: RTV Pink, 06.Dec.2010

. . . Igrači Barselone Andres Inijesta, Ćavi Ernandes i Lionel Mesi nominovani su danas za nagradu "Zlatna lopta" za najboljeg fudbalera godine. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.