Čačanin iz Amerike kupuje užički fudbalski klub?

Izvor: RTS, 19.Jun.2017, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačanin iz Amerike kupuje užički fudbalski klub?

Među užičkim ljubiteljima fudbala i ne samo među njima poslednjih dana glavna tema je da li će američki biznismen srpskog porekla Saša Turović kupiti najstariji užički fudbalski klub -Slobodu koja se godinama suočava s finansijskim problemima.
Fudbalsku priču na dva kontinenta povezalo je najpre ime Srba Stamenkovića, užičke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fudbalske legende koji je u Americi postigao izuzetan uspeh i postao prava zvezda.

"Ovo je Ostin arena ovde u čikaškom naselju Rozmond. Tu je Srba Stamenković oduševljavao publiku svojim fudbaslkim umećem.Na taj način je svoje znanje fudbala koje je stekao u Užicu pokazao američkoj publici u dvoranama kao što je ova", kaže Aleksandar Žugić.
Srbovo ime, ali i prilika za biznis bili su povod da jedan američki Čačanin postane "viđen" za vlasnika 92 godine starog užičkog fudbalskog kluba.
"U sledeće tri godine će pet miliona dolara iz Amerike doći u Užice iz Čikaga, plus dijaspora iz Evrope. I mi planiramo otprilike oko 100 radnih mesta. Fudbalski klub "Sloboda", to je "Crvena zvezda" ili "Partizan" Zapadne Srbije", kaže Saša Turović, potencijalni investitor iz Čikaga.
"Vrlo je zanimljivo što su ljudi iz Kraljeva, iz Čačka, iz Šapca i drugih krajeva zainteresovani da ulažu u to i da pomognu", kaže Dragoje Tošić nekadašnji saigrač i prijatelj Srba Stamenkovića.
Odavde, sa užičkog Gradskog stadiona u dresu "Slobode", Srbo Stamenković je krenuo najpre u osvajanje velikih fudbalskih terena kod nas, a onda i terena malog fudbala u Americi, povezujući tako Ameriku i Užice.
Upravni odbor užičkog kluba je za dve i po godine uspeo da prepolovidugovanja kluba, održi ekipu i takmičenja u teškim trenucima i voljni su da rad prepuste novom investitoru čiju su pismenu ponudu dobili pre 15dana. I za grad Užice američka ponuda je obećavajuća.
"Normalno smo prihvatili da revizorska kuća utvrdi pravo stanje u klubu dok mi, ovaj Upravni odbor garantuje da je taj dug 563.000 evra", kaže Josip Ristanović predsednik Skupštine FK Sloboda.
"Kao Užičanin, kao navijač "Slobode", kao neko ko je nekada kao pionir igrao fudbal u tom
 klubu, radujem se pojavi ljudi, naših Srba iz Čikaga koji su izgleda zaista zainteresovani da preuzmu upravljanje klubom, da ulože značajne sume novca", kaže Tihomir Petković gradonačelnik Užica.
Redovna godišnja Skupština "Slobode", koja jedino može da donese odluku o novom vlasniku je večeras.
rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.