Britanski komičar zasuo novčanicama Blatera

Izvor: Radio 021, 20.Jul.2015, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski komičar zasuo novčanicama Blatera

Konferencija za novinare odlazećeg predsednika Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sepa Blatera nakratko je danas prekinuta, pošto ga je jedan britanski komičar zasuo novčanicama dolara.

Kada je Blater seo na svoje mesto za glavnim stolom i pripremao se za govor, iz prvog reda je dotrčao komičar Sajmon Brodkin i zasuo ga novčanicama dolara.  Obezbeđenje je brzo reagovalo i odvelo Brodkina, a Blater je zatim rekao da će na kratko napustiti salu, "pošto prvo mora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da se očisti nered". "Ovo nema nikakve veze sa fudbalom", rekao je Blater.

Brodkin je prošlog meseca pokušao da prekine nastup američkog pevača Kanjea Vesta na britanskom festivalu Glastonberi. Izvrši komitet Fife je ranije danas odlučio da će se 26. februara sledeće godine održati izbori za predsednika svetske kuće fudbala.

Blater definitivno neće biti kandidat na izborima FIFA. Sep Blater definitivno neće biti kandidat na presedničkim izborima Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) početkom sledeće godine. Odlazeći čelnik te organizacije potvrdio je na konferenciji za medije u Cirihu da će "FIFA u februaru dobiti novog predsednika".

"Ja neću biti kandidat na izborima 2016. Ne mogu biti novi predsednik, jer sam stari predsednik. Želim sve najbolje kandidatima, takođe i Mišelu Platiniju", rekao je Blater, a prenosi AP.

Blater je nedavno podneo ostavku, uprkos tome što je reizabran na funkciju, nakon korupcionaške afere vredne 150 miliona evra u poslednjih 25 godina i hapšenja 14 osoba, od koji su sedmorica funkcioneri FIFA.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.