Brisel dobio svoj Crveni trg

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jul.2018, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel dobio svoj "Crveni trg"

Oko 40.000 duša u Briselu je dočekalo fudbalske junake Belgije, trećeplasirane na minulom mundijalu.

Fudbalska reprezentacija Belgije, koja je kao i naš tim učestvovala i na prvom svetskom prvenstvu u Urugvaju 1930, u Rusiji je igrala 13. put na mundijalu, ali to njoj nije bio baksuzni broj. Postigla je svoj najveći uspeh - treće mesto.

Bio je to razlog što se na centralnom trgu u Briselu sleglo oko 40.000 ljudi da pozdravi svoje fudbalske junake >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji su se vratili u zemlju. U tom mravinjaku je preovladavala crvena, jedna od boja s nacionalne trobojke, pa se može primetiti da je glavni grad Belgije bar nakratko dobio svoj "Crveni trg".

Igrači, među kojima nije bilo samo bolesnog Tobija Aldervejrelda, prošli su glavnim ulicama u otvorenom autobusu, a centralna svečanost je održana oko 15 časova, dva časa pre početka finala u Moskvi. Navijačima su se zahvaljivali jedan po jedan s balkona Gradske kuće. Najveći đavoli među "crvenim đavolima" bili su kapiten Eden Azar i golman Tibo Kurtoa, koji je po završetku finala na Lužnjikiju proglašen za najboljeg čuvara mreže na 21. svetskom prvenstvu. Njih dvojica, možda i zvezde prelaznog roka u Evropi ako u paketu pređu iz Čelzija u Real, imali su performans na gramofonima, svojevrsni briselski "Egzit", što je razgalilo masu.

Magnifique comme nous étions aujourd'hui tous #REDTOGETHER ! Merci à VilleBruxelles, policefederale zpz_polbru et à nos partenaires pour la superbe organisation ! #WorldCup #Bronze pic.twitter.com/NRyJBzG3FS— Belgian Football (Belgianfootball) July 15, 2018

Heerlijk hoe iedereen vandaag #REDTOGETHER was! Bedankt StadBrussel, Politie en partners voor de prima organisatie! #WorldCup #Bronze pic.twitter.com/HnsEqA0iN6— Belgian Football (Belgianfootball) July 15, 2018
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.