Brđani čuvaju treće mesto, preokret Voše u Užicu, Beograđani gurnuli Radnički 1923 i Javor u ambis (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Apr.2014, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brđani čuvaju treće mesto, preokret Voše u Užicu, Beograđani gurnuli Radnički 1923 i Javor u ambis (VIDEO)

Brđani na putu ka Evropi naplaćuju jesenje dugove. Ispuštena pobeda u Pećincima bolela ih je kao poraz, revanš je usledio sa kamatom: Čukarički – Donji Srem 3:1 (2:0).
(FOTO: Ž. Đorđević)
Pobedom nad timom iz Pećinaca Čukarički se izdvojio na trećem mestu na tabeli…
Priželjkivali su Užičani i drugu pobedu protiv Vojvodine u ovoj sezoni, ali kraj Đetinje usledio je kompletan revanš Novosađana. Zasluženo, gosti su bili brži, spretniji, konkretniji…
Pola sata potrajalo je ispitivanje snaga i privikivanje na vlažan teren, Žakula je prihvatio nekoliko loptu, Ranković samo jednu. U tom periodu Mihajlović je imao dobru poziciju ali je slabo šutirao, na drugoj strani, poslužen od Stojanovića, Veselinović je sa ivice kaznenog prostora šutirao pored gola.
U 35. minutu Alivodić je iz blizine uputio odličan šut, Rankoviću je pomogao Lovrić da loptu izbije ispred gol-linije. U kontri, Tijago je dugo vukao loptu, kada se našao na levoj strani šesnaesterca usledio je precizan šut – lopta se od stative odbila u mrežu. Žakulina parada bile je uzaluna.
Kratko je potrajala radost domaćih. Samo dva minuta kasnije, Radoja je raspalio po lopti sa 30 metara, ona je pogodila nekog od  fudbalera Slobode Point i pala pod noge Alivodiću. Usamljen, iskusni napadač Vojvodine lako je poentirao sa desetak metara– 1:1.
Nagrada Novosađanima za konkretniju igru u nastavku je stigla u 74. minutu. U završnici napada do šuta je došao Veselinović, Ranković je uspeo samo da odbije loptu, natrčao je Jovan Stojanović i lako pogodio mrežu pored palog golmana Slobode Point – 1:2.
Pred duel sa Crvenom zvezdom, Radnički iz Niša je zabeležio pobedu nad Napretkom, koji će ukrstiti koplja sa Partizanom u sledećem kolu.
Jedini gol za Nišlije delo je Pejčića u 23. minutu.
U prvom meču 24. kola Jelen Super lige nije viđen preterano zanimljiv fudbal, ali se Subotičani zbog toga neće buniti. Spartak je zabeležio minimalan, ali zlata vredan trijumf protiv Voždovca, koji ovog proleća igra sjajno.
(FOTO: D. Vuković)
Domaćima je tri boda doneo iskusni Veseljko Trivunović, nekadašnji reprezentativac Srbije, golom u 23. minutu. Posle odličnog prodora po desnoj strani, Novaković je centrirao, na loptu je natrčao Nosković, ali je pogodio samo jednog igrača iz odbrane Voždovca.
Lopta se na sreću domaćih odbila do Trivunovića, koji je naravno takav poklon iskoristio, i ispostavilo se postavio konačan rezultat meča.

Četvrtak je bio srećan za beogradske timove. Uz trijumf Crvene zvezde u Novom Pazaru, radovali su se i Rad i OFK Beograd, dva tima koja se grčevito bore za opstanak.
Zlata vredan trijumf Romantičari su ostvarili u Kragujevcu protiv direktnog konkurenta ua opstanak u društvu najboljih. U svim elementima igre ekipa Zlatka Krmpotića nadvisila je rivala.
Poveli su Beograđani u osmom minutu golom najboljeg pojedinca susreta Čavrića. Ipak, iskusni Tintor poravnao je rezultat na 1:1 u 27. minutu, a mreže su mirovale do poluvremena.
U nastavku gosti su osetili da im je ovo prilika da ostvare možda i najvažniji trijumf ove sezone. I brzo im se to isplatilo, već u 48. minutu Romantičari su ponovo vodili, ovoga puta strelac je bio Dražić. U 69. minutu sve dileme su rešene, kad je pogodio i Micevski.
Rad je na Banjici nadogradio pobedu iz Novom Sada. Građevinarima je tri boda obezbedio Luković, golom iz jedanaesterac u 44. minutu. Ovo je treći trijumf Rada pod vođstvom Stevana Mojsilovića u četiri meča, pa su posle dugo vremena iznad crte.
Semafor 24. kola Jelen Super lige:
Spartak – Voždovac 1:0 (Trivunović 23)
Novi Pazar – Crvena zvezda 0:1 (Milijaš 17)
Rad – Javor 1:0 (Luković 44)
Radnički 1923 – OFK Beograd 1:3 (Tintor 27 – Čavrić 8, Dražić 48, Micevski 69)
Partizan – Jagodina 2:0 (Ilić 53, Škuletić 77)

Čukarički – Donji Srem 3:1 (Srnić 36, Matić 45, Mirosavljević 73 – Đuro 50)
Radnički (Niš) – Napredak 1:0 (Pejčić 23)
Sloboda Point – Vojvodina 1:2 (Galvao 33 – Alivodić 37, Stojanović 75)

Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.