Bošnjačko nacionalno veće osudilo isključenje Ljajića iz reprezentacije

Izvor: Blic, 30.Maj.2012, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošnjačko nacionalno veće osudilo isključenje Ljajića iz reprezentacije

Bošnjačko nacionalno veće u tehničkom mandatu (BNV) najoštrije je osudilo isključenje fudbalera Adema Ljajića iz reprezentacije Srbije.

"Nacionalistički postupak čelnika fudbalske reprezentacije i Fudbalskog saveza Srbije BNV smatra najgrubljim aktom diskriminacije i reliktom prošlosti, koji u vreme evropskog puta Srbije ozbiljno preti da ugrozi proces povratka vere Bošnjaka u institucije sistema", navodi se u saopštenju BNV-a.

Prema mišljenju BNV-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na taj način indirektno se šalje poruka Bošnjacima i pripadnicima svih ostalih manjinskih zajednica o njihovoj nepoželjnosti u državnim selekcijama Srbije, bez obzira na njihove profesionalne i druge ljudske kvalitete i sposobnosti.

"Bošnjačko nacionalno veće smatra da je obaveza svih građana Srbije da poštuju državnu himnu Republike Srbije, ali i da sam tekst himne 'Bože pravde' ne obavezuje pripadnike bošnjačkog naroda da ga izgovaraju i javno slave", navodi se u saopštenju.

Povezane vesti: Mihajlović: Ako neko ne peva himnu, preko toga neću da pređem! Ljajićev otac: Izvinjavam se, Adem želi samo da igra fudbal BNS o "slučaju Ljajić": Doći ćemo u situaciju da Bošnjaci nastupaju za druge zemlje SDP: Igranje je važnije od pevanja, zašto je i FSS za odstranjivanje Ljajića iz reprezentacije? Da li fudbalere treba izbaciti iz reprezentacije ako ne pevaju himnu? /anketa/

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.