Bosna rađa najmudrije fudbalske glave - samo Argentina će u Rusiji imati više selektora

Izvor: MozzartSport.com, 30.Dec.2017, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosna rađa najmudrije fudbalske glave - samo Argentina će u Rusiji imati više selektora

Zanimljiv, veoma zanimljiv podatak

Fudbalski fanatici iz Bosne i Hercegovine Mundijal će gledati preko TV ekrana, ali će njihovi "zemljaci" - ili bolje rečeno dojučerašnje komšije u bukvalnom smislu te reči - moći da im prepričaju kako je sve to iz prvog lica izgledalo u Rusiji. Jer verovali ili ne samo će Argentina na Svetskom prvenstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << imati više selektora nego Bosna i Hercegovina, pod uslovom da za zemlju porekla računamo onu u kojoj se neko rodio.

A ide ovako: Japan Halilhodžić, selektor Japana, prodisao je u Jablanici, Zlatko Dalić, koji je šansu dobio pošto je Fudbalski savez Hrvatske smenio Anta Čačića, u Livnu, dugogodišnji predvodnik Švajcarske Vladimir Petković rođeni je Sarajlija, dok je novopečeni šef stručnog štaba reprezentacije Srbije Mladen Krstajić poreklom iz - Zenice.

Sve skupa četiri imena na Mundijalu, a koliko je to uspeh najbolje govori da će, pored Argentine, više od jednog predstavnika u Rusiji imati samo još Kolumbija (Huan Karlos Osorio/Meksiko; Ernan Dario Gomez/Panama), Nemačka (Joahim lev, Nemačka; Gernot Ror/Nigerija), Francuska (Didije Dešan/Francuska; Erv Renar/Maroko) i Španija (Đulen Lopetegi/Španija; Roberto Martinez/Belgija).

Argentinci su apsolutno neprikosnoveni sa petoricom predstavika, jer su pored selektora Gaučosa Horhea Sampaolija tu i Kolumbijin Hoze Pekerman, pa Ektor Kuper na klupi Egipta, Huan Antonio Pici u ulogu predvodnika Saudijske Arabije i Rikardo Gareka sa dirigentskom palicom u selekciji Perua.

Australija još nema selektora. Ako bude neki Bosanac...

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.