Blaterovo izvinjenje Brazilcima

Izvor: B92, 07.Mar.2012, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blaterovo izvinjenje Brazilcima

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater izvinio se Brazilcima zbog kritika koje im je uputio generalni sekretar te organizacije Žerom Valke.

Valke je u petak rekao da ima ozbiljne sumnje u pripreme Brazila za organizaciju Svetskog prvenstva 2014. godine i da je ta zemlja očigledno više posvećena osvajanju tog takmičenja.

Ministar sporta Brazila Aldo Rebelo ocenio je Valkeove kritike kao "neprihvatljive" i dodao da ta država više ne želi da saradjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa njim.

Blater je izrazio "najdublje žaljenje" zbog situacije i kazao da želi da se sastane sa predsednicom Brazila Dilmom Rusef "što je pre moguće".

"Ekstremno sam zabrinut zbog pogoršavanja odnosa izmedju FIFA i brazilske vlade. Žalim zbog toga i želim da se izvinim svima kojima su povredji čast i ponos. Ne treba da gubimo vreme na sukobe, već da radimo zajedno i izgradimo nešto veliko", rekao je Blater.

Svetsko prvenstvo u Brazilu održaće se od 12. juna do 13. jula 2014. godine.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blater smiruje strasti u Brazilu...

Izvor: Sportske.net, 07.Mar.2012

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater izvinio se danas Brazilcima zbog kritika koje im je uputio generalni sekretar te organizacije žerom Valke.

Nastavak na Sportske.net...

FIFA: "U Sao Paulu sve po planu"

Izvor: B92, 07.Mar.2012

Generalni menadžer Svetske fudbalske federacije Fulvio Danilas izjavio je da radovi na izgradnji stadiona u brazilskom Sao Paulu idu prema planu...Danilas je takođe potvrdio i da će na tom objektu biti odigran prvi meč Svetskog prvenstva 2014. godine..."Nemamo nikakve sumnje da će sve biti u redu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.