Blater se vratio na posao

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2015, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater se vratio na posao

Odlazeći predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater vratio se danas na posao, samo tri dana pošto su ga švajcarske vlasti ispitivale zbog sumnji da je umešan u kriminalne radnje.

Blaterov predstavnik i bivši savetnik za medije Klaus Stelker rekao je da bi prvi čovek Fife tokom dana trebalo da se sastane sa zaposlenima u toj organizaciji.

Etička komisija Fife bi mogla da suspenduje Blatera, jer se protiv njega vodi istraga zbog lošeg upravljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tom organizacijom i protivpravnog prisvajanja novca.

Blater je 29. maja na predsedničkim izborima u Fifi dobio svoj peti mandat, ali je četiri dana kasnije podneo ostavku zbog velikog pritiska javnosti posle hapšenja nekolicine visokih zvaničnika Fife u istrazi američkih vlasti o korupciji u svetskom fudbalu.

Blater je tada rekao da će ostati na čelu Fife dok ne bude izabran novi predsednik, sledeće godine u februaru.

Blaterov advokat: Moj klijent sarađuje u istrazi

Odlazeći predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) razgovarao je danas u Cirihu sa osobljem te organizacije i obavestio ih da sarađuje s vlastima u istrazi koja je pokrenuta protiv njega zbog sumnji da je umešan u kriminalne radnje.

Kako se navodi u saopštenju Blaterovog advokata Ričarda Kalena, prvi čovek Fife je ponovio da nije uradio ništa nezakonito i da će ostati na čelu te organizacije do izbora novog predsednika u februaru naredne godine.

"Blater je objasnio tužiocu da je Platini bio njegov savetnik 1998. godine i da je bio u radnom odnosu s Fifom, kao i da su sve isplate bile validne", navodi se u saopštenju.

Zbog nastavka istrage, Blater do daljeg neće davati izjave, saopštio je njegov advokat.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čang predložio da radna grupa vodi FIFA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2015, 11:13

Kandidat za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Korejac Čang Jong Mun predložio je formiranje radne grupe koja će voditi tu organizaciju, pošto je protiv predsednika Sepa Blatera pokrenuta istraga zbog korupcije...Korejski tajkun i bivši potpredsednik FIFA rekao je da je neophodno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.