Blater kritikovao Brazil zbog kašnjenja radova za SP

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jan.2014, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater kritikovao Brazil zbog kašnjenja radova za SP

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater je kritikovao Brazil zbog kašnjenja sa radovima na stadionima za Svetsko prvenstvo, rekavši da nijedan prethodni domaćin tog takmičenja nije toliko kasnio sa pripremama.

 Predsednik FIFA Sep Blater  

Blater je istakao da je Brazil jedini domaćin Svetskog prvenstva koji je imao sedam godina da se pripremi za takmičenje, a da su prethodni domaćini imali šest godina i manje.

Šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od 12 stadiona na kojima će se igrati utakmice na Svetskom prvenstvu, a koji su trebali da budu završeni do 31. decembra, nisu gotovi, a to je uticalo i na odlaganje radova na hotelima, aerodromima i putevima.

"Brazil je tek shvatio o čemu se radi, a počeli su radove suviše kasno. Otkako sam u FIFA, nijedna zemlja do sada nije toliko kasnila sa pripremama za Svetsko prvenstvo, iako je Brazil jedini domaćin koji je imao sedam godina da se pripremi", rekao je Blater švajcarskim medijima.

Brazilska vlada saopštila je da će radovi biti završeni u februaru, FIFA je produžila rok do 15. aprila.

 

Blater je rekao i da očekuje nove proteste, koji su održavani tokom letošnjeg Kupa konfederacija.

"Optimista sam, a ne pesimista, pa nisam zabrinut. Ali, znamo da će biti novih protesta, manifestacija. Protesti tokom Kupa konfederacija bili su povezani socijalnim pitanjima, bez posebnog cilja. Ali, tokom Svetskog prvenstva protesti će možda biti konkretniji, organizovaniji", rekao je Blater.

"Bez obzira na to, verujem da će fudbal biti bezbedan. Ne verujem da će Brazilci udariti pravo na fudbal. To je za njih religija", dodao je Blater.

Svetsko prvenstvo biće održano od 12. juna do 13. jula u Brazilu.

 

 
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Blater kritikovao Brazil zbog kašnjenja radova za SP

Izvor: Dzungla.org, 06.Jan.2014

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater je kritikovao Brazil zbog kašnjenja sa radovima na stadionima za Svetsko prvenstvo, rekavši da nijedan prethodni domaćin tog takmičenja nije toliko kasnio sa. pripremama. . OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.