Blater: Nisam ja kriv za sve

Izvor: VOA, 28.Maj.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater: Nisam ja kriv za sve

Sponzori pozivaju Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) da sprovede promene dok njene regionalne federacije razmatraju budućnost svog lidera, nakon što su SAD i Švajcarska pokrenule velike istrage u vezi sa korupcijom unutar FIFA-e.

Kreditna kompanija Viza je izdala oštro saopštenje nakon što je američki Sekretarijat za pravosuđe juče objavio optužnicu protiv 14 zvaničnika FIFA-e zbog reketiranja, >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << malverzacija i pranja novca. Viza je izazila “duboko” razočarenje, navodeći da će, bez tih reformi, kompanija preispitati svoje sponzorstvo FIFA-e.

“Kao sponzor, očekujemo da FIFA preduzme brze i direktne korake da reši ova pitanja unutar svoje organizacije”, saopštila je kompanija Viza. “To počinje izgradnjom kulture sa snažnom etičkom praksom, kako bi se obnovio ugled fudbala za fanove širom sveta.

Koka Kola je takođe izrazila zabrinutost zbog optužbi i očekuje da FIFA detaljno razmotri i reši te probleme, dok je Adidas pozvao FIFA-u da “u svim aktivnostima sledi transparnente regulatorne standarde”.

U međuvremenu, Azijska fudbalska konfederacija danas je saopštila da će se sutrašnji izbor predsednika FIFA-e održati kako je i planirano, te da podržava aktuelnog predsednika Sepa Blatera. Blater pokušava da osvoji peti mandat na čelu FIFA-e dok mu je glavni protivnik jordanski princ Ali Bin Al-Husein.

Evropska fudbalska unija (UEFA) pozvala je da izbor predsednika bude odložen za šest meseci, navodeći da postoji “snažna potreba za promenom liderstva u FIFA-i”.

Blater nije među devet sadašnjih i bivših zvaničnika FIFA-e optuženih u sredu. On je objavio saopštenje u kojem obećava da će svi umešani u nelegalne radnje biti “izbačeni iz fudbala”.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.