Blater: Ne plašim se hapšenja

Izvor: VOA, 30.Maj.2015, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater: Ne plašim se hapšenja

Novoizabrani predsednik FIFA-e Sep Blater pokušao je danas da se distancira od korupcionaške afere koja potresa Međunarodnu fudbalsku federaciju.

Blater je na konferenciji za novinare u Cirihu rekao da nije zabrinut da će biti uhapšen, aludirajući na istragu američkih federalnih agencija objavljenu početkom njedelje.

On je naveo da nije “visoki zvaničnik FIIFA-e” koji je, prema navodima optužnice, >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << prebacio 10 miliona dolara zvaničnicima KONKAKAF-a da bi glasali za Južnoafričku Republiku za domaćina Svetskog kupa 2010. godine.

Takođe je naglasio da federacija neće praviti nikakve izmene za naredna dva prvenstva, 2018. i 2022 godine, koja će biti održani u Rusiji i Kataru. Blater je juče osvojio peti mandat na izborima koje su zasenile optužbe o rasprostranjenoj korupciji u FIFA-i.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.