Blan: Francuska nema nijednog velikog fudbalera

Izvor: Glas javnosti, 16.Nov.2010, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blan: Francuska nema nijednog velikog fudbalera

PARIZ- Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Loran Blan priznaje da u njegovoj ekipi nema nijednog "velikog" igrača.

- Trenutno nemamo nijednog 'velikog' igrača u našoj reprezentaciji", rekao je Blan za AP.

On smatra da su samo fudbaler Čelsija Floran Maluda i Frank Riberi iz minhenskog Bajerna blizu tog nivoa, a da je Samir Nasri iz Arsenala "na putu da im se priključi".

- Imamo nekoliko igrača u velikim klubovima, koji su možda u procesu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da postanju dobri fudbaleri. Moramo da budemo strpljivi i da im pomognemo da se razviju- rekao je on.

- Ako se tri ili četiri igrača dobro razviju u velikim klubovima dobićemo dobru podlogu i to bi bio prvi korak. Ali, daleko smo od toga- dodao je Blan.

Francuska je osvojila Svetsko prvenstvo 1998. godine, a dve godine kasnije trijumfovala je na Evropskom. U tom timu igrali su fudbaleri koji su bili zvezde evropskih klubova - Didije Dešam i Zinedin Zidan u Juventusu, defanzivac Milana Marsel Desai, igrači Arsenala Patrik Vijera i Emanuel Peti i napadač Milana Juri Đorkaef.

- Dvojica ili trojica naših igrača su prvotimci u najvećim evropskim klubovima... Riberi, Maluda i Samir Nasri, koji je postao ključan igrač u Arsenalu- rekao je on.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.