Bivši trener Radničkog selektor Libana

Izvor: JužneVesti.com, 10.Avg.2022, 16:15

Bivši trener Radničkog selektor Libana

Posle desetogodišnjeg rada u Aziji, nekadašnji igrač i trener Radničkog iz Niša i belgijskih klubova Briž i Anderleht Aleksandar Ilić novi je selektor fudbalske reprezentacije Libana. Njemu će u stručnom štabu pomagati Nišlija Dejan Tričković.

Aca Ilić je, nakon povratka iz inostranstva, vodio Radnički i 2012. godine ga vratio u elitu. Nakon uspeha na "Čairu", Ilić se okreuo azijskom fudbalu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Sa Al Ahlijem sam osvojio Kup Kralja još 2011. godine. Kasnije sam ih ponovo predvodio, radio u još dva kluba u Saudijskoj Arabiji, radio u Emiratima i Iraku. Poslednjih šest meseci vodio sam Kadisiju. Neko je u meni prepoznao čoveka koji bi mogao da doprinese napretku reprezentacije Libana, a i meni će, priznajem, to biti dragoceno iskustvo, prvo ovog tipa, za dalji trenerski napredak - rekao je Ilić za Mozzart sport.

Liban je selekcija iz donjeg kvalitativnog ranga azijskog fudbala. Na Mundijal se, naravno, nikada nisu plasirali, mada u kvalifikacijama učestvuju tek od onih za Svetsko prvenstvo u Americi 1994. godine. U ovim za Katar su uspeli da se nekako uguraju u treću rundu kvalifikacija, kao poslednji iznad crte u drugoj rundi, a tu su završili poslednji u svojoj grupi, sa samo jednom pobedom na deset utakmica, ostvarenom nad Sirijom... I na Azijski kup su se samo dva puta plasirali, na ovom prethodnom zauzeli 17. mesto od 24 reprezentacije

Liban se plasirao na Azijski kup, koji će se održati 2023. godine, a Nišlija će imati dovoljno vremena da upozna i spremi tim.

Na zvaničnoj listi FIFA, Liban zauzima 100. poziciju, a Srbija je trenutno 25.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.