Bivši rivali bruse talente

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jun.2018, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši rivali bruse talente

U Bad Filbelu kod Frankfurta nedavno je počela da radi Škola fudbala Arena Frankfurt, a otvorena je za mlade talente i sve one koji žele da nauče da igraju fudbal, starosti do 11 godina.

- Radimo po licenci Škole fudbala Arena iz Novog Sada koju vodi moj prijatelj Danijel Lajčić. Ovo je prvi od nekoliko punktova koji želimo da realizujemo širom Nemačke. Počeli smo ovde u Bad Filbelu, a planiramo da otvorimo škole u svim većim centrima kao što su Minhen, Hamburg, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Berlin, Štutgart - kaže nam glavni trener Ervin Pačaris iz Frankfurta.

On navodi da su okupili vrsne stručnjake koji će mlade talente uvesti u svet fudbala.

- To su Saša Petrov, koji je ujedno i inicijator ovog projekta i koji ima dobru saradnju sa ljudima koji su zaduženi za sportski teren u Helzbergu gde će škola da radi. Trenera golmana je Adnan Gazibara, nekadašnji golman FK Sarajevo, koji sada živi u Nemačkoj i Nataša Petrov, fudbaler ženske srpske reprezentacije, koja je zadužena za devojčice. Ona ima već prilično veliko iskustvo iako je mlada fudbalerka - naglasio je Pačaris.

On i Saša Petrov su bili fudbalski rivali. Saša je igrao fudbal za FK Hajlzberg, a Ervin za FK Bad Filbel. Na derbiju ta dva kluba, oni su igrali u različitim dresovima, ali ljubav prema ovom sportu bila je jača od rivalstva i došli su na zajedničku ideju da deci pruže priliku da se odmalena bave fudbalom.

- Ideju smo, kao što vidite, sproveli u delo i danas ovde imamo nešto više od 20 mališana koji vole ovaj sport. Ovo je prilika za svu decu koja dolaze iz sada samostalnih republika bivše Jugoslavije i Balkana, ali i za svu decu koja žele da postanu pravi profesionalci. Ovaj projekat je jedinstven i po tome što je ovo prva škola fudbala za decu u ovom okrugu. Zato pozivamo svu decu iz Frankfurta i okolnih gradova da nam se pridruže - kaže Saša Petrov.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.