Bivši golman Švedske kažnjen zbog dopinga

Izvor: Blic, Beta, 02.Sep.2009, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši golman Švedske kažnjen zbog dopinga

Sud u Stokholmu danas je novčano kaznio bivšeg golmana fudbalske reprezentacije Švedske Magnusa Hedmana zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava.

Okružni sud u Solni kaznio je Hedmana sa 757 dolara, a korišćenje steroida u Švedskoj dozvoljeno je samo u medicinske svrhe.

Policija je testirala Hedmana pošto su u maju u njegovom automobilu pronađene nedozvoljene supstance, ali tada protiv njega nije podneta tužba za posedovanje doping sredstava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Hedman je negirao da je namerno uzeo steroide. U intervjuu švedskom listu Ekspres on je rekao da je možda uzeo nedozvoljena sredstva kada je jednom prilikom popio nešto "za šta je verovao da su vitamini".

"Teško mi je da procenim kada se to desilo. Nisam bio svestan da uzimam steroide", rekao je on.

Hedman je u karijeri igrao za AIK, Koventri, Seltik, Ankonu i Čelsi. Za reprezentaciju Švedske nastupio je 58 puta i učestvovao je na Svetskim prvenstvima 1994. u SAD i 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, kao i na dva Evropska prvenstva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.