Biologija spasava srpski fudbal

Izvor: Glas javnosti, 20.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biologija spasava srpski fudbal

Stručni odbor FSS je uskratio podršku selektoru Miroslavu Đukiću i predložio Izvršnom odboru da na današnjoj sednici uruči otkaz mladom stručnjaku posle samo osam meseci provedenih na kormilu Srbije. Iako IO može da odbaci predlog SO, malo je verovatno da će se tako nešto dogoditi, pogotovo što Đukića na kormilu Srbije više ne želi predsednik FSS Tomislav Karadžić, a poznato je da je ovaj organ uvek donosio odluke po direktivi prvog čoveka srpskog fudbala.

Dan posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sastanka Stručnog odbora, Đukić je smiren i kaže da ga ne pogađaju stvari na koje ne može da utiče.

- Moja obaveza je bila da izađem pred SO sa izveštajem o dosadašnjem učinku i to sam i uradio. Ni na šta drugo ne mogu da utičem, jer je evidentno da srpskim fudbalom, ne samo strukom, vladaju „učaureni“ ljudi, a sređivanju takvog stanja mogu da doprinesu samo biologija i prirodna smrt - napominje Đukić u intervjuu za Glas javnosti.

Kako se trenutno osećate? Kao bivši ili kao još uvek aktuelni selektor Srbije?

- Nebitno je kako se osećam. Ispunio sam svoju obavezu, suočio se sa SO i ostaje mi da sačekam konačnu odluku IO.

MIHA, JUGO, PAZITE SE!

Miroslav Đukić će najverovatnije biti smenjen sa kormila reprezentacije Srbije, a da nije predvodio nacionalni tim ni u jednoj takmičarskoj utakmici. Zanimljivo je čuti Đukićevo mišljenje o tome kakva je to poruka ostalim momcima iz njegove generacije, poput Siniše Mihajlovića ili Vladimira Jugovića, koji se stalno spominju kao kandidati za funkcije unutar FSS.

- Ne znam kakve su njihove lične ambicije, ali po svemu što sam do sada osetio na svojoj koži, mladom čoveku je vrlo teško da uspe u ovakvom okruženju. Barem, dok u FSS vladaju praistorijski kadrovi, koje samo biologija može da ukloni - jasan je Đukić.

Da li možda očekujete da IO FSS odbaci odluku SO i pruži vam podršku za nastavak selektorskog posla?

- Odluka je na njegovim članovima. Ne želim ništa da nagađam. Sačekaću konačan sud, ali sam svestan da su šanse za ostanak na klupi Srbije vrlo maleÖ

Čini se da vaš ugovor baš „svrbi“ funkcionere sa Terazija. Hoćete li potpuno naplatiti prevremeni raskid ugovora?

- Naravno da hoću! To su neke najobičnije stvari svuda u svetu i ne vidim zašto bih bio budala, pa se odrekao toga, kao što mi neki čelnici FSS predlažu!? Kada angažujete nekog na određeni period, morate dobro da odmerite i razmislite šta hoćete. Ja ih nisam prisilio da sklope jak ugovor sa mnom, nego su tada to hteli i sada će morati da ispoštuju.

Da li se kajete što ste napustili Partizan na polusezoni i seli na klupu Srbije?

- Teško je to reći, jer spadam u trenere koji uvek teže nekom novom, većem izazovu.

Mnogi su skloni da kažu da vaš sukob sa Karadžićem datira s kraja jesenje polusezone kada ste u poslednjem kolu protiv lučanske Mladosti uvrstili u tim Žuku i Zorana Tošića sa žutim kartonima, zbog čega su njih dvojica propustili derbi na „Marakani“ u prvom prolećnom kolu. Da li se slažete da je taj detalj postao seme razdora između vas i Karadžića?

- Ne želim da nagađam oko gluposti koje su proizašle posle tih događaja. Uvek sam se u poslu vodio isključivo fudbalskim motivima i uveren sam da je igranje Žuke i Tošića protiv Mladosti imalo rezona. Posle tog meča Partizan je imao šest bodova više od Zvezde i tri meseca da se spremi za „večiti“ derbi.

Da li posle ovakvog ishoda planirate da ostanete da radite u srpskom fudbalu?

- Srbin sam i bilo bi glupo da kažem da nikada više neću trenirati ni jedan naš klub. Sigurno je da više neću biti selektor, ali želim da radim u klupskom fudbalu, pa i u srpskom - poručuje Đukić.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.