Izvor: MozzartSport.com, 17.Jan.2021, 00:19

Bilsi strahuju od razigranog Lamara

NFL šampionat: Bafalo dočekuje Baltimor u polufinalu Američke fudbalske konferencije (AFC)

Šampion Kanzas Siti je veliki favorit u nedeljnom polufinalnom meču Američke fudbalske konferencije (AFC) protiv Klivlenda na Erouhedu, a drama se očekuje u duelu Bafala i Baltimora u nedelju (02.15).

Bilsi su bili hit šampionata u ligaškom delu sezone, imali su dva triumfa više od Baltimora koji je tek u poslednjem kolu trijumfom u Sinsinatiju obezbedio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ostanak u borbu za trofej Vinsa Lombardija, najvrednijeg pehara u SAD-u. Prošle nedelje Bafalo je slavio u neizvesnom meču protiv Indijanapolis Koltsa sa 27:24, dok su Rejvensi pobedili Tenesi u Nešvilu sa 20:13.

Bilsi su nekada bili dominantno odbrambena ekipa sa jalovim napadom, ali to se u ovom šampionatu promenilo. Napad Bafalo koji predvodi sjajni kvoterbek Džoš Alen činio je čuda, postizao veliki broj poena. Pravi potez bio je trejd i dolazak iz Minesote elitnog risivera Stefona Digsa koji je oplemenio napad franšize iz države Njujork. Rejvensi su se digli u finišu sezone, vezali pet pobeda u ligaškom delu šampionata. Kvoterbek Lamar Džekson je konačno skinuo gubitnički oreol u plej-ofu. Dva puta je u prethodnim sezonama gubio u prvoj rundi plej-ofa, i to na svom terenu, ali je prošle nedelje bio odličan u pobedi protiv Tajtensa u "vajld kardu".

Napad domaćina se pre svega oslanja na jaku ruku Alena, dizajnirane akcije za Stefona Digsa i Kola Bizlija, dok Baltimor trči više, a tu dominira Lamar Džekson, jedini kvoterbek u istoriji koji je u dve vezane sezone kao starter prebacio probijanjem 1.000 jardi u ligaškom delu sezone. Rejvensi imaju i dvojicu solidnih raning bekova, Džej Keja Dobinsa i Gasa Edvardsa. Odbrana domaćina moraće da zaustavi trčanje čete Džona Harboua.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Najviše lopti kod Bilsa nosiće Dejvin Singlteri, dok je Zek Mos povređen i neće moći da igra. Ulogu drugog raning beka zauzeće Ti Džej Jeldon. Odbrana Baltimora je na papiru jača. U prednjoj liniji dominiraju nekadašnji tandem Džeksonvila Kalais Kambel i Janik Ngaku, dok su u sekendariju odlični kornerbekovi Markus Piters i Marlon Hemfri.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE BAFALO DA OSVOJI SUPERBOUL JE 6,50.

Ako gledamo ligaški deo sezone, Bafalo je u prednosti, ali Baltimor je u naletu, a Džekson je u formi i biće velika pretnja po odbranu domaćina. Na stadionu će biti 6.000 vatrenih navijača Bilsa koji će davati "vetar u leđa" izabranicima trenera Šona Mekdermota. Očekuje se neizvestan duel gde bi poslednji napad mogao da odluči pobednika.

Obojica mladih kvoterbekova Bafala i Baltimora, Džoš Alen i Lamar Džekson, trebalo bi na kraju šampionata da potpišu mega produžetke ugovore sa svojim timovima (i dalje igraju na ruki ugovorima). Procenjuje se da će obojica da dobiju između 40 i 45 miliona dolara po godini i da budu odmah iza Patrika Mahomsa koji je prošle godine potpisao blokbaster paraf sa Čifsima vredan 503.000.000 dolara na 10 godina.

U Mozzartu možete da se kladite na to koji igrač će da postigne tačdaun. U ponudi je šest fudbalera, a najveće šanse da poentiraju imaju Stefon Digs (2,00) kod Bilsa i Džej Kej Dobins (2,20) kod Rejvensa. Pogledajte OVDE kompletnu ponudu za igru tačdaun - da ili ne.

NFL – PLEJ-OF, POLUFINALA KONFERENCIJA

NFC

Subota

Grin Bej Pekers - Los Anđeles Rems u toku

Ponedeljak

00.40: (1,60) Nju Orleans Sejnts (14,0) Tampa Bej Bakanirs (2,55)

AFC

Nedelja

02.15: (1,70) Bafalo Bils (13,0) Baltimor Rejvens (2,40)

21.05: (1,20) Kanzas Siti Čifs (15,0) Klivlend Brauns (5,40)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.