Bijelsa podneo ostavku

Izvor: RTS, 05.Feb.2011, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bijelsa podneo ostavku

Selektor fudbalske reprzentacije Čilea, argentinski stručnjak Marselo Bijelsa potvrdio je da neće obavljati tu funkciju iako su pre samo dva dana čelnici Saveza saopštili da on ostaje na toj funkciji.

Trener, koga u domovini zbog izuzetno burnog temperamenta zovu "ludak", izjavio je da se povukao sa čela stručnog štaba čileanske reprezentacije zbog razilaženja sa rukovodstvom Saveza.

"Želim da se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izvinim navijačima zbog 'sapunice' u režiji najodgovornijih ljudi u Savezu, koji su se trudili da urade sve što je potrebno da bi me oterali", izjavio je Bijelsa.

Bijelsa je postao selektor Čilea u leto 2007, a sa najboljim fudbalerima te zemlje uspeo je da nakon 12 godina izbori plasman na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi na kome su se Čileanci našli među 16 najboljih ekipa.

On je u avgustu prošle godine produžio ugovor do 2015, ali su Čileanci pet meseci uoči šampionata Južne Amerike u Argentini ostali bez selektora.

Kao glavni kandidati za Bijelsinog naslednika spominju se dvojica njegovih zemljaka, Hose Pekerman i bivši trener Kolo Kola Kladuio Borgi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.