Izvor: Nezavisne Novine, 24.Nov.2016, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Begić: Reprezentacija BiH mogla bi igrati u Banjaluci

SRAJEVO - "Jako je bitno da su drugi zadovoljni šta je urađeno u protekle četiri godine u Fudbalskom savezu BiH, odnosno u proteklih šest kada je poslije suspenzije formiran Komitet za normalizaciju", istakao je Elvedin Begić, predsjednik N/FS BiH.

Kaže njegov mandat na mjestu predsjednika N/FS BiH je ”nastavak projekta UEFA-e i FIFA-e na ovim prostorima”.

”To je nastavak renoviranja tada uzdrmanih temelja N/FS BiH. Ipak, nije život počeo od >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Komiteta i mog mandata i ne treba minimizirati prethodni period. Sretan sam i ponosan da možemo okarakterisati zadnje četiri godine kao uspješne, od finansijske stabilizacije, Premijer lige, plasmana 'A' reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Brazil, igranja kadetske selekcije na Evropskom prvenstvu, infrastrukture... Bio je kreativan, dinamičan i sa ponosom ističem pošten i transparentan rad”, rekao je Begić kojem mandat ističe krajem ove godine, te dodao ”imamo devijacija u nekim ljudima koji žele obezvrijediti i staviti mrlju na naš rad”:

Skupština N/FS BiH na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo Saveza u četverogodišnjem mandatu održaće se 22. decembra u Sarajevu. Begić nije mogao dati konkretan odgovor hoće li biti kandidat za predsjednika.

Savez ne treba brinuti za novac u 2017.

Šta god se dogodilo na Izbornoj skupštini Begić ističe da je Savez danas finansijski stabilan, nema dugovanja i da ne treba brinuti za novac u narednoj godini, ali da nakon 2017. treba raditi na novim projektima.

Jedan od važnijih fudbalskih projekata u BiH u narednim godinama trebala bi biti izgradnja Nacionalnog stadiona ili rekonstrukcije nekog od postojećih kako bi zadovoljavao najviše standarde FIFA-e i UEFA-e.

 ”N/FS BiH je zainteresovan da postoji dobar stadion gdje bi nacionalna selekcija mogla igrati svoje utakmice. Savez je spreman da bude duboko involviran u sve projekte i iznalaženje sredstava preko sponzora, FIFA-e i UEFA-e da se krene u izgradnju kvalitetnog stadiona. Prisutni smo u zadnje vrijeme i sastancima o rekonstrukciji stadiona Koševo i Grbavica. Imamo i inicijativa iz drugih gradova koji žele da na njihovim stadionima igraju neke od reprezentacija BiH”, rekao je Begić, i za agenciju Anadolija ekskluzivno otkrio:

”U N/FS BiH upućena je inicijativa FK Borac da jedna od selekcija BiH konačno odigra utakmicu u Banjoj Luci. Zaista im se zahvaljujem da se stavljaju na raspolaganje da utakmica U-21 reprezentacije BiH bude organizovana u Banjoj Luci. U Mostaru smo igrali, u Širokom Brijegu. Zainteresovani smo da naše reprezentacije igraju u svim sredinama koje imaju dobre stadione”.

Zadovoljan je dosadašnjim učinkom ”A” reprezentacije BiH i nada se plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Htjeli ili ne, regionalna liga će se nekada igrati

Iako je zadovoljan tekućom sezonom Premijer lige BiH, koja je skraćena sa 16 na 12 klubova mišljenja je da još rano govoriti o detaljnijim analizama takmičenja i šta je donio novi format.

Vjeruje da će kvalitet i klupskog fudbala u BiH biti podignut uskoro na viši nivo. Jedan od načina je i sve učestalije spominjanje formiranja regionalne lige, o kojem je posljednjih mjeseci razgovarao za čelnicima saveza iz država regije.

”Problem bi mogla biti bezbjednost i huligani. U BiH to nije problem kao u Hrvatskoj i Srbiji, ali je evidentan u čitavoj Evropi. Htjeli ili ne, doći će jednog dana do formiranja regionalne lige. Niti jedan problem nije nepremostiv samo sa željom da podignemo klupski kvalitet takmičenja i nastupa klubova u Evropi”, zaključio je Begić.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.