Bed Blu Bojsi veličali ustaštvo na utakmici hrvatskog prvenstva

Izvor: B92, 22.Okt.2023, 21:23

Bed Blu Bojsi veličali ustaštvo na utakmici hrvatskog prvenstva

Ni činjenica da je Hrvatski fudbalski savez UEFA nedavno kaznila zbog isticanja ustaških simbola na meču reprezentacije, nije odvratila BBB od iste namere.

Tokom meča sa goricom ultrasi zagrebačkog Dinama su u "kopu" mahali ustaškom šahovnicom i uzvikivali parole koje veličaju zloglasni pokret..

Oni su u nekoliko navrata pevali koračnicu u kojoj se pominje ustaški barjak, sloboda, hrvatski dom... >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom", pevali su.

Ružno skandiranje je popraćeno i podignutom zastavom sa šahovnicom sa prvim belim poljem, nakon čega su skandirali "Hrvatska, nezavisna država". Te fotografije možete videti OVDE.

Inače, isti problem se javio na nedavnoj utakmici reprezentacije Hrvatske na osječkoj "Opus Areni" nakon čega su privedeni oni navijači koji su pevali istu, neprimerenu pesmu.

Ono što je zanimljivo je to da se sve odvijalo dok su u svečanoj loži stadiona u Gorici sedeli brojni ugledni gosti, među kojima je bio i ministar hrvatskog pravosuđa Ivan Malenica, pišu mediji u Hrvatskoj.

Upravo je Malenica ne tako davno poručio da će se hrvatska Vlada oštro suprotstaviti ustaškim pesmama na stadionima.

Inače, u pomenutoj utakmici Gorica je priredila veliko iznenađenje pobedivši rezultatom 2:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.