Barton udario Pedersena (video)

Izvor: B92, 11.Nov.2010, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barton udario Pedersena (video)

Fudbalska asocijacija Engleske (FA) optužila je fudbalera Njukasla Džoija Bartona za nasilničko ponašanje zbog udaranja Mortena Gamsta Pedersena iz Blekburna.

Barton je u sredu na "Sent Džejms Parku" u porazu Njukasl (2:1) u 12. kolu engleske Premijer lige, pesnicom u grudi Pedersena, koji je posle toga pao na travu.

Pošto je Barton odlučio da ne uloži žalbu na optužbu FA, 28-godišnjak je automatski dobio tri meča suspenzije pa neće igrati protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fulama, Boltona i Čelsija.

"Priznajem da sam ovoga puta pogrešio i u potpunosti prihvatam odluku FA. Ove sezone sam zaista uživao igrajući fudbal i bez obzira na nekoliko oštrijih startova, u kojima sam ja izvukao deblji kraj, uspeo sam da ostanem miran i da nastavim sa igrom. Međutim, priznajem da je ovo neprimerena reakcija i žao mi je zbog toga”, rekao je Barton.

Iako sudija Majkl Džons nije video incident, FA je na osnovu video snimka optužila Bartona za nasilničko ponašanje.

Menadžer Blekburna Sem Alerdajs nije želeo da komentariše incident ostaviviši FA da se bavi sa tim.

"Ne želim da pričam o tome i umanjim značaj naše pobede. Ko treba da to vidi pogledaće i uraditi ono što ne potrebno”.

Slično je izjavio i Pedersen, neposredna žrtva.

"Videli ste slike. Ne želim mnogo da pričam o tome. Na Asocijaciji je da deluje, ne na meni”.

Barton je u karijeri imao velikih problema sa nasiljem. U maju 2007. godine, dok je igrao za Mančester siti, na treningu je napao saigrača Osmana Daboa, zbog čega je bio suspendovan i novčano kažnjen, a taj incident je ujedno označio i kraj njegove karijere u Sitiju. On je iste godine napao dve osobe u restoranuu Liverpulu, zbog čega je osuđen na šestomesečnu kaznu zatvora.

Barton je tada priznao krivicu, a u zatvoru je proveo 77 dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.