Barselona renovira Kamp Nou sa 1,45 milijardi €

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 11:26

Barselona renovira Kamp Nou sa 1,45 milijardi €

Fudbalski klub Barselona obezbedio je 1,45 milijardi evra od više investitora za početak renoviranja stadiona Kamp Nou, saopštio je katalonski klub.

Barselona je saopštila da imovina kluba nije korišćena kao garancija i da nije bilo potrebe da se uzima hipoteka na stadion.

Ukupno 20 investitora stajalo je iza finansiranja zajedno sa "nekim od glavnih prestižnih finansijskih entiteta širom sveta". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Klub je rekao da se finansiranje sastoji od različitih rata koje se progresivno isplaćuju na pet, sedam, devet, 20 i 24 godine "sa fleksibilnom strukturom" i "grejs periodom".

Barselona će početi da otplaćuje operacije kada se završe radovi na stadionu. Kapacitet sedećih mesta na najvećem evropskom stadionu se povećeva sa 99.300 na 105.000 mesta.



"Projekat je od suštinskog značaja kada je reč o održavanju FK Barselone na čelu svetskog sporta, jedan je od temelja za ekonomski oporavak kluba i buduću održivost i predstavlja alat koji omogućava nastavak modela upravljanja, preko 146.000 članova kluba koji su njegovi vlasnica",
navodi se u saopštenju.

Barselona se poslednjih godina suočava sa finansijskim teškoćama i svoje utakmice će sledeće sezone igrati na manjem Olimpijskom stadionu Luis Kompanis.

Klub je počeo sa radom na stadionu kako bi ga prilagodio potrebama tima i zahtevima domaćih i međunarodnih takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.