Barselona ima samo 13 registrovanih igrača uoči starta sezone

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 19:23

Barselona ima samo 13 registrovanih igrača uoči starta sezone

Fudbalski klub Barselona poslednjih dana panično traži rešenje da registruje sve raspoložive igrače za početak sezone u španskom prvenstvu.

Prema pisanju španskih medija, Katalonci bi ovih dana trebalo da dobiju 60 miliona evra od jedne nemačke kompanije, a deo tog novca bi iskoristili kako bi registrovali igrače.

Da kojim slučajem sezona počinje sutra, trener Ćavi bi na raspolaganju imao 13 igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaključno sa Dembeleom čiji je transfer u Pari Sen Žermen pitanje dana. Osim Francuza, na toj listi igrača su Ter Štegen, Kounde, Erik Garsija, Hristensen, Pedri, Gavi, Kesi, Frenki de Jong, Feran Tores, Ansu Fati, Levandowski, Dembele i Rafinja.

Igrači koji čekaju da budu registrovani su:

Ilkaj Gundoan, Oriol Romeu, Injigo Martínez, Serđi Roberto, Ronald Arauho, Alehandro Balde, Injaki Penja, Markos Alonso i trojica igrača koji su se vratili sa pozajmica (Abde, Lengle i Dest).

Da sutra krene liga, ova grupa grača ne bi imala pravo nastupa, jer Barselona za njih nije uplatila novac na račun La Lige pa su oni samim tim van konkurencije za prvi meč sa Hetafeom (13. avgusta).

Njihova imena trenutno ni ne postoje na sajtu takmičenja kao igrači Barselone - tamo su samo onih prvopomenutih 13.

Koliko je kasa Barselone prazna, svedoči i ovaj primer, i trenutak kada svi u klubu polažu nadu u finansijsku injekciju kojom bi u poslednji čas uspeli da izvedu najbanalniju operaciju kao što je registracija igrača za sezonu. Iako predsednik Đoan Laporta danima uverava da je dogovor sa nemačkom kompanijom postignut, pojedini španski mediji danas donose vest da od tog dogovora nema ništa i da će Barsa ostati bez planiranog novca.

Pitanje je šta u tom slučaju sledi - da li ćemo svedočiti trenutku da španski gigant krene u novu sezonu sa samo 13 igrača na koje će moći da se osloni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.