Barselona i porez, priča koja traje – 15.700.000€

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 10:19

Barselona i porez, priča koja traje – 15.700.000€

Španske vlasti kazniće fudbalski klub Barselona novčano sa 15,7 miliona evra.

Utvrđeno je da katalonski klub nije prijavio neke od troškova poreskoj upravi, kao i nepravilnosti kada su otpremnine za Ardu Turana i Aleksa Songa u pitanju.

Barselona nije prijavila troškove čarter letova, kao ni iznajmljivanja "audi" auta koje su koristili igrači. Takođe, nisu dobro sračunali ni kada je novac koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pripadao Turčinu (1.312.000€) i Kameruncu (3.500.000€).

Sa ovom kaznom je Barselona napravila još jedan korak unazad u njihovim naporima da do leta skupe 200 miliona kako ne bi prekoračili klupski budžet za plate.

Ovaj slučaj se vodi uporedo sa onim u kojem se Barselona tereti da je plaćala bivšeg potpredsednika sudijskog komiteta Hose Mariju Enrikesa Negreiru.

Ovo je samo poslednji u nizu primera kada je problem sa plaćanjem porezom i Barselonom u pitanju. Ne treba daleko ići u prošlost i setiti se da su za nešto slično kažnjenji višemilionski kada je Nejmar prelazio iz Santosa, kao i njihovi igrači Đerar Pike i Lionel Mesi koji su u jednom trenutku bili u opasnosti od zatvorske kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.