Barsa platila 13 miliona za porez

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa platila 13 miliona za porez

Fudbalski klub Barselona, protiv kojeg je u četvrtak pokrenut sudski proces zbog utaje poreza saopštio je da je uplatio javnom trezoru Španije 13 miliona evra.

Španski sud podigao je optužnicu protiv Barselone zbog utaje poreza prilikom sklapanja ugovora sa brazilskim igračem Nejmarom.

Kako se kaže u saopštenju, sudija Pablo Rus u ime Nacionalnog suda Madrida se odlučio na taj korak zbog krivičnog dela pronenere novca iz javnih fondova.

Bivši predsednik Barselone Sandro Roselj podneo je ostavku na tu funkciju prošlog meseca, pošto je objavljeno da je ugovor sa Nejmarom koštao 95, a ne 57,1 miliona evra koliko je prijavljeno.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Barselona platila dodatni porez zbog Nejmara

Izvor: Sportske.net, 24.Feb.2014

Fudbalski klub Barselona platio je danas 13 i po miliona evra poreza zbog nepravilnosti pri dovodjenju Nejmara prošlog leta.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.