Barsa i Kutinjo - mejlovi, prepiske, 115.000.000 evra u lice, 10.000.000 agentu i Liverpulov vapaj: Ostavite ga na miru!

Izvor: MozzartSport.com, 23.Sep.2017, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa i Kutinjo - mejlovi, prepiske, 115.000.000 evra u lice, 10.000.000 agentu i Liverpulov vapaj: Ostavite ga na miru!

Šta se to dešavalo ovog leta

Još od trenutka kada su Pari Sen Žermen i Nejmar ispisali neslavne stranice fudbalske istorije i skrojili nove tokove poslovanja na tržištu, postalo je jasno da bi sledeći veliki potres mogla da izazove Barselona kupovinom Filipea Kutinja.

Taj se transfer, na kraju, nije dogodio, u međuvremenu je Barsi stigao Usman Dembele za basnoslovnu sumu novca (sveukupno oko 140.000.000 evra), ali je Kutinjova priča >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dugo punila novinske stupce i bila top tema u fudbalskom svetu.

Mnogi su se, naravno, pitali - šta stoji iza kompletne fudbalske sage o kojoj se svakodnevno pisalo, nagađalo, spekulisalo, čak i izmišljalo mnogo toga, samo kako bi navijači ostali kao na iglama? Nemački list Der Špigel ponudio je fudbalskim poklonicima odgovor.

Renomirana hamburška novina stigla je u posed mejlova sa nizom prepiski između vodećih ljudi Barselone i Liverpula. Kako se navodi - čelnici katalonskog giganta bili su očajni u nameri da angažuju Kutinja kao adekvatnu zamenu za Nejmara.

Pored informacija koje su bile dostupne javnosti, otkriveno je da je Barselona Kutinju lično nudila petogodišnji ugovor na neverovatnih 115.000.000 evra (23.000.000 evra neto po sezoni), uz zagarantovanih 10.000.000 evra njegovom agentu ukoliko isposluje da transfer bude manji od 115.000.000 evra.

U daljem tekstu navodi se da su španski emisari bili agresivni u komunikaciji sa kolegama iz Liverpula, u pokušaju da slome njihov čvrst stav da ne žele da puste Kutinja iz kluba.

Na primer, mejl koji je sportski direktor Redsa Majkl Edvards napisao Barsinom predsedniku upravnog odbora Oskaru Grauu, stoji sledeće:

„Nažalost, Filipe nije na prodaju ni po kojoj ceni, pošto je nedavno produžio ugovor sa nama“.

Tada je iz Katalonije stigao mejl gde se navodi da nudi 90.000.000 evra za obeštećenje, plus još 40.000.000 evra bonusa, na šta je stigao novi odgovor sa Enfilda:

„Lepo vas molimo da povučete svoje interesovanje za Kutinja i prestanete da ispoljavate vašu želju za njim javno. Ne postoji ta suma novca koja bi nas naterala da ga pustimo“.

Prepiska je, navodno, trajala još nekoliko dana, u kojim je Barselona pokušala na sve načine da dođe do Kutinja, čak i poslala još tri zvanične ponude.

Ali, nije vredelo.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.