Balak: Klop idealan za selektora Nemačke

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 00:48

Balak: Klop idealan za selektora Nemačke

Menadžer Liverpula Jirgen Klop je idealan za selektora Nemačke, izjavio je bivši fudbalski reprezentativac ove zemlje Mihael Balak.

lop (56) je pre mesec dana objavio da odlazi iz Liverpula na kraju sezone. Nemački trener je najavio da planira da se odmori godinu dana pre nego što pronađe novi angažman.

"Klop bi bio idealan za selektora Nemačke, jer on 'simboliše sve nemačke stavove', ljudima bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se to svidelo", rekao je Balak za britanski podkast "Futbols grejtest".

Klop je pre Liverpula trenirao Borusiju Dortmund i Majnc.

"U normalnom razvoju njegove karijere jednog dana bi trebalo da postane selektor nemačke reprezentacije. Voleli bismo da se to dogodi jednog dana, jer on ima taj kvalitet i karakter, koji simboliše sve nemačke stavove. Potreban nam je vođa kao što je on. Mislim da bi se to svidelo navijačima", dodao je Balak.

Selektor nemačke reprezentacije je Julijan Nagelsman, koji ima ugovor do kraja Evropskog prvenstva. Kontinentalni šampionat će biti održan od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj.

Balak je rekao da mu je teško da gleda reprezentaciju Nemačke, koja u poslednjih nekoliko godina beleži nezadovoljavajuće rezultate.

"Malo smo izgubili našu najveću snagu, a to su disciplina, ravnoteža i mentalitet. To je toliko potrebno kada želite da pobedite na utakmici. Nije lako da se usadi taj stari mentalitet u ekipu", zaključio je Balak, koji je za reprezentaciju Nemačke od 1999. do 2010. godine odigrao 98 utakmica i postigao je 42 gola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Balak ima rešenje za klupu: “Klop je idealan za selektora fudbalske reprezentacije Nemačke”

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 22.Feb.2024

Legendarni reprezentativac Nemačke pričao je o tome ko bi mogao da zasedne na klupu Pancera Menadžer Liverpula, Jirgen Klop je idealan za selektora Nemačke, izjavio je bivši fudbalski reprezentativac ove zemlje Mihael Balak. Klop (56) je pre mesec dana objavio da odlazi iz Liverpula na kraju sezone....

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.