Bajern počeo rekonstrukciju stadiona uoči EP 2024.

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 23:44

Bajern počeo rekonstrukciju stadiona uoči EP 2024.

Fudbalski klub Bajern iz Minhena saopštio je da tokom letnje pauze počinje rekonstrukcija stadiona i postavljanje hibridne podloge na terenu.

Stadion se renovira uoči Evropskog prvenstva naredne godine i finala Lige šampiona 2025. godine.

Nova podloga sadržaće mešavinu prirodne i veštačke trave.

"To je tepih koji već sadrži sintetička vlakna. Između se seje prirodna trava koja spaja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prednosti prirodnog sa kvalitetom hibridnog terena. Biće na još većem nivou i samim tim lakše za igru", rekao je direktor stadiona Jirgen Mut.

Radovi na "Alijanc areni" uključuju pretvaranje nekih tribina u delove samo za stajanje, stavljanje više stolica u drugim delovima i uklanjanje sedišta iza jednog od golova kako bi se stvorio dodatni prostor za invalidska kolica. Kapacitet stadiona ostaje 75.000 gledalaca.

Bavarski klub je naveo da se obnova sprovodi iz bezbednosnih razloga na preporuku lokalnih vlasti.

"O svemu je raspravljano i dogovoreno sa radnom grupom za dijalog sa navijačima", dodaje se u saopštenju.

Bajernov stadion biće domaćin šest utakmica na Evropskom prvenstvu 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bajern započeo rekonstrukciju stadiona: Sređuje se Alijanc Arena

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 06.Jul.2023, 11:13

U planu je postavljanje hibridne podloge Fudbalski klub Bajern saopštio je danas da je počeo rekonstrukciju stadiona i postavljanje hibridne podloge na terenu, koja će biti završena do početka nove sezone u Bundesligi. U saopštenju šampiona Bundeslige se navodi da će nova podloga sadržati...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.