Bacio loptu među lavove i zaigrao sa njima fudbal

Izvor: BKTV News, 15.Maj.2014, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bacio loptu među lavove i zaigrao sa njima fudbal

Južnoafrikanac Kevin Ričardson poznat je i pod nadimkom Šaptač lavovima, a kada budete pogledali ovaj snimak biće vam jasno i zašto ga tako zovu. On se sa njima, naime, odlično razume.

Ovaj psiholog i zoolog sa ovim mačkama čak i spava, pa još niko nije uspeo da do kraja objasni kako uspeva da ostvari tako prisan odnos sa njima.
Ričardson je prvi put dobio priliku da radi sa lavovima kada je imao 23 godine (danas ima 39), a u međuveremenu uspeo je da se zbliži >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i sa gepardima, leopardima i hijenama.
Ipak, lavovi su mu najdraža vrsta, a najzanmljiviji detalj kaže da ne radi sa njima prema nekom obrascu već da se uvek oslanja na intuiciju.
Postoji samo jedno pravilo, u interakciju se upušta jedino sa onim macama koje je upozao dok su još bile mladunci.
Napomenimo, to ne znači da od njih nikada nije bio napadnut, baš naprotiv, bilo je takvih slučajeva dosta, ali do sada se iz incidenata uglavnom izvlačio samo uz ogrebotine.
Svoj odnos sa tim gracioznim životinjama prikazao je i u tek snimljenoj reklami za Van Gils, zvaničnog krojača holandske reprezentacije, pa je iskoristio priliku da opet pokaže kako ih čovek ugrožava.
Naime, njihova populacija je samo u petnaest godina spala sa 350 na samo 25 hiljada!

Izvor: 24sata.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.