Babović: Dokazivanje traje večno

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Okt.2010, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babović: Dokazivanje traje večno

Status prvotimca se ne poklanja, nego zarađuje, a meni je stalo da sam sebe „ubacim” u ekipu
Čas na tribinama, čas na klupi, čas u Ligi drugih timova, ponajmanje na terenu u dresu najbolje ekipe. Kad je dobio šansu da se u njemu pokaže održao je Stefan Babović fudbalski čas tinejdžerima iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Apatina, s dva precizna hica pogurao Parni valjak ka ubedljivoj pobedi u šesnaestini finala Kupa Srbije (6:0), a svoje ime približio mestu među prvih 11 u protokolu narednih Partizanovih utakmica.
Posle skromnih 122 minuta na četiri prvenstvena susreta, u kojima nijednom nije bio na terenu od početka do kraja, dočekao je doskorašnji fudbaler Nanta treću šansu da zaigra za crno–bele i zgrabio je – oberučke.
– Kako da ne budem zadovoljan – pitanjem, više za sebe, a manje za javnost, uzvraća Stefan Babović na pohvale posle gostovanja Mladosti, gde je uz Gabrijela Klea, bio najzapaženiji akter. – Prvi put od dolaska bio sam sve vreme u igri, postigao dva gola i takav učinak mora da me raduje, bez obzira što se radilo o protivniku iz nižeg ranga takmičenja.
Do sada je to bilo uglavnom u Ligi drugih timova, a Babović uverava da utakmice za rezervni sastav nije doživeo kao degradaciju.
– Stvarno vam kažem, nema ljutnje. Nisam prošao pripremni period, potpisao sam ugovor tek pred kraj prelaznog roka, zato nije ni bilo logično da odmah zaigram.
Od momka koje se vratio iz Francuske, a bio na pozajmici u holandskom Fejenordu i na korak do potpisivanja ugovora sa Olimpijakosom, očekivalo se da bude u gro planu, ali...
– Status prvotimca ne može da se pokloni, niti bih na tako nešto pristao. To što sam se vratio iz inostranstva ne znači da mi je mesto zagarantovano. Hoću da ga „zaradim” učinkom na treninzima i utakmicama, bilo revijalnog ili takmičarskog karaktera, da sam sebe „ubacim” u tim. Stalo mi je da pokažem koliko vredim, kako nikome ne bih ostavio mogućnost da kaže kako sam povlašćen.
Do kraja jesenje sezone odigraće Partizan 13 utakmica, nagovestio je trener Aleksandar Stanojević da će se u sistemu rotacije mesta naći i za Stefana Babovića. Pitanje je samo kolika će mu biti minutaža.
– Nisam više dete koje sa 17 godina ima bubice u glavi, sad su mi 23 i drugačije posmatram situacije u kojima sa ranije ishitreno reagovao. Naučio sam da se u fudbalu ne živi od stare slave, već da dokazivanje traje neprestano. To što sam u Apatinu postigao dva gola neće vredeti ništa ako u narednom periodu ne budem pokazao da zaslužujem mesto u ekipi – kaže vezista crno–belih.
Aleksandar Joksić

Pogledaj vesti o: Fudbal,   Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.