BLOKIRANI RAČUNI AUTOPREVOZNIKA, STRANAKA, KLUBOVA...

Izvor: Kurir, 06.Sep.2011, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLOKIRANI RAČUNI AUTOPREVOZNIKA, STRANAKA, KLUBOVA...

BEOGRAD - Narodna banka Srbije objavila je novi, avgustovski spisak kandidata za stečaj, na kome je 361 firma čiji su računi blokirani duže od dve godine.

U grupi preduzeća već 'tradicionalno' na listi su se našle trgovinske firme, ali su se pored njih pojavili i pojedini autoprevoznici, građevinska preduzeća, auto-škole, pa čak i političke stranke i lokalni fudbalski klubovi.

Tako je, na primer, Socijaldemokratska stranka sa sedištem u Ulici Aleksandra Stambolijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 9 u Beogradu, 'zalutala' među firme čiji su računi blokadi, a isti slučaj je i sa fudbalski klubom "Timočanin" iz Knjaževca.

Prema podacima objavljenim na sajtu NBS, među kompanijama sa dvogodišnjom blokadom računa su "Srbijanka" iz Paraćina, "Kristal" iz Kruševca, "Minel energoinvest", "Jugovo-mehanizacija" iz Smedereva, "Ratko Mitrović -konstruktor" i "Tehnozavod" iz Beograda, "Bukulja" iz Aranđelovca, "Elba" iz Zrenjanina, "IGM Bačka Opeka" iz Subotice, "Beton gradnja" iz Novog Sada...

Tu su još i "Jugoprevoz" iz Čačka i "Auto-transport promet" iz Beograda, "Trans tour Duga" iz Bogatića, "Famili turist" iz Beograda, "Global sport" iz Subotice...

Na spisku su i modne i tekstilne kompanije "MK Fashion" iz Novog Sada i "Senzitiv fešn" iz Beograda.

Narodna banka ima obavezu da svakog meseca privrednim sudovima dostavlja podatke o preduzećima čiji su računi blokirani duže od dve godine, kako bi se pokrenula stečajna procedura.

Prema poslednjim procenama, oko 65.000 preduzeća, ustanova, radnji, agencija ima blokirane račune u bankama na ime dospelih dugova koji, bez kamate, premašuju 209 milijardi dinara.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.