BICIKLOM KRENUO U JUŽNU AFRIKU

Izvor: Kurir, 05.Jun.2010, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BICIKLOM KRENUO U JUŽNU AFRIKU

NOVI SAD - Nakon Evrope, Azije i Australije došao je red i na Crni kontinent. Armija navijača fudbalske reprezentacije Srbije na Mundijalu u Južnoj Africi biće brojnija za svetskog putnika na dva točka

NOVI SAD - Nakon Evrope, Azije i Australije došao je red i na Crni kontinent.

Armija navijača fudbalske reprezentacije Srbije na Mundijalu u Južnoj Africi biće brojnija za svetskog putnika na dva točka - triatlonca i profesora geografije Zorana Zivlaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << (48) iz Novog Sada. Impresivnoj kilometraži od 12.500 kilometara, koliko je na biciklu prevalio 2008. godine na putu od Novog Sada do Pekinga i Olimpijskih igara, i prošlogodišnjoj vožnji od Brizbejna do Sidneja, Zivlak će dodati novih 6.500 kilometara. Putovanje je započeo u četvrtak avionskim letom iz Beograda, preko Istanbula, do Kejp Tauna. Zivlak kaže da se na novu avanturu odlučio prošle godine tokom krstarenja Australijom.

- Kada sam u Melburnu saznao da smo pobedili Rumuniju i plasirali se na Svetsko prvenstvo, odlučio sam da otputujem u Južnoafričku Republiku. Ovog puta biciklom ću spojiti dva svetska prvenstva, fudbalsko u Južnoj Africi i košarkaško u Turskoj.

Kad ću napustiti Južnu Afriku, zavisiće od daljeg plasmana “orlova”. Na putu od Kejp Tauna do Kilimandžara voziću bicikl kroz Bocvanu, Zambiju, Malavi, Tanzaniju i Keniju. Planiram da dnevno prelazim između 120 i 150 kilometara.

Tokom dvomesečne vožnje prevaliću 5.000 kilometara. U Bocvani i Keniji srešću se sa našim iseljenicima - nabraja za Kurir Zivlak.

Neobično putovanje avanturista na “dva točka” nastaviće letom iz Najrobija za Istanbul, kako bi u Turskoj navijao za košarkašku reprezentaciju Srbije:

- Organizacioni i finansijski problemi uticali su na to da ovako isplaniram dalek put, i “vežem” dva svetska prvenstva. Planiram da se iz Turske u Srbiju vratim polovinom septembra, naravno na biciklu, i odvozam još oko 1.500 kilometara. Sem bicikla i dobre volje, sa sobom nosim oko 20 kilograma opreme. Želja da na “dva točka” obiđem svet, ali i ljubav prema sportu, u meni je probudila crva koji mi ne da mira - priznaje Zivlak.

Pedalama donosi sreću

Nadam se da će moje pedale doneti sreću našim fudbalerima i košarkašima. Putovanje na dva svetska prvenstva finansiraju ljudi dobre volje i ja. Voleo bih da ubuduće bude još ovakvih ambasadora sporta i dobre volje, spremnih da na ovaj način afirmišu zdrav život i naše nacionalne selekcije - kaže Zivlak.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.